Setari Cookie-uri

Povesti adevarate de dragoste care au schimbat istoria

Cele mai emotionante povesti de dragoste din lume

2. Orfeu si Euridice

Mitologia greaca vorbeste despre Orfeu ca despre unul dintre cei mai mari muzicieni, poeti si profeti pe care i-a avut lumea elena. Se spune ca atunci cand el canta la lira, Soarele se oprea in loc sa-l asculte, florile isi indreptau corolele catre el si pietrele plangeau cu lacrimi adevarate. Zeul Apollo l-a invatat tainele astrologiei si i-a insotit pe marii eroi in calatoriile lor legendare.

Sotia lui era Euridice, nimfa unui stejar. Frumusetea femeii a ispitit insa un satir, o fiinta cu picioare de animal si trup de om. Fidela sotului sau, Euridice a vrut sa fuga de adeptul lui Dionis. Iarba era insa inalta si nu a vazut vipera pe care a calcat. Animalul a muscat-o iar nimfa si-a gasit sfarsitul.

Atunci cand Orfeu i-a gasit trupul neinsufletit, si-a luat lira si a plecat in lumea celor morti pentru a-i aduce sufletul inapoi. Cu talentul sau, l-a induplecat pe luntrasul Charon sa il treaca pana pe partea cealalta si l-a imblanzit pe Cerber, cainele cu 3 capete. Harpiile l-au lasat sa treaca nevatamat si a ajuns astfel in fata lui Hades si a sotiei acestuia, Persefona.

Citește și:

Fermecata de muzica lui si induiosata de dragostea celor doi soti, regina Taramului Subteran si-a induplecat sotul sa elibereze sufletul nimfei.

Acesta a avut insa o conditie. Euridice il va urma pe Orfeu inapoi in lumea pamanteana mergam in spatele lui iar acesta nu trebuie sa intoarca privirea spre ea.

Indragostitul a acceptat si Charon i-a trecut inapoi peste Styx. Aproape de iesire, Orfeu nu a mai rezistat si a intors capul ca sa se asigure de prezenta femeii pe care o iubeste. A avut timp doar sa-i zambeasca si sa vada cum sufletul ei e tras inapoi in lumea umbrelor.

Zadarnic s-a rugat de luntras, a plans si a cantat. Acesta a ramas surd la suferinta lui iar Orfeu a fost izgonit. Orbit de durere, el a ratacit pe dealurile din imprejurimi, fara sa isi dea seama ca a calcat una dintre colinele sfinte ale lui Dionis, fara sa i se inchie zeului. Furioase, menadele bete care faceau parte din cortegiul zeului l-au ucis pe Orfeu.

Citește și:

orfeu si euridice

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.