Setari Cookie-uri

Povesti adevarate de dragoste care au schimbat istoria

Cele mai emotionante povesti de dragoste din lume

4. Shah Jahan si Mumtaz Mahal

Shah Jahan a fost nepotul faimosului conducator Akbar cel Mare. La varsta de 15 ani, el a fost logodit cu Arjumand Banu Begum (Mumtaz Mahal) care avea pe atunci 14 ani. Chiar daca obiceiul cerea ca cei doi sa se casatoreasca la varste fragede, ceremonia a avut loc 5 ani mai tarziu. Desi Mumtaz nu a fost singura lui sotie, a fost unica femeie pe care Shah Jahan a iubit-o cu adevarat.

Intre cei doi a existat o legatira puternica, plina de incredere. De multe ori, Mumtaz era cel mai bun consilier al sotului sau in chestiunile statului. Influenta ei asupra conducatorului a mers atat de departe incat l-a convins pe acesta sa nu aiba copii cu niciuna dintre celelalte sotii sau concubine.

Povestea lor de dragoste a fost curmata atunci cand regina a murit din cauza unei hemoragii postpartum, la 40 de ani. Trupul neinsufletit al femeii a fost ingropat intr-un mausoleu din Zainabad.

Citește și:

Pentru a onora memoria sotiei sale, Shah Jahan a poruncit ridicarea unui monument pe masura dragostei lor. Mai bine de 20 de ani, peste 22 000 de oameni au trudit la ridicarea Taj Mahalului, locul in care se odihneste trupul reginei iubite.

taj mahal

foto shutterstock Taj Mahal
foto prima pagina shutterstock cuplu regal

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.