Setari Cookie-uri

Poveste de viata: Barbatul care nu stia sa iubeasca

M-am indragostit de o statuie din marmura

Ne place sa credem ca toti oamenii stiu si pot sa iubeasca. Nu este vorba despre afectiunea pe care o purtam familiei, prietenilor, cateilor si altor animalute. Ma refer la ACEA iubire despre care s-au scris ode, s-au pictat tablouri, s-a daltuit in marmura. La iubirea care iti smulge pamantul de sub picioare si te azvarle cu fruntea-n nori, atat de departe incat nu mai vezi nici durere, nici mizerie. Iubirea care te orbeste atat de mult incat nu vezi nici barna, nici pai. Te asurzeste atat de mult incat nu auzi decat bataile inimii tale care se sincronizeaza cu bataile inimii celuilalt si care te amorteste in asa fel incat singurul lucru pe care il simti real este atingerea mainii celuilalt pe piele, pe sub haine, pe sub piele, pana la inima.

Dar nu e asa. Unii dintre noi nu stiu, nu pot sa iubeasca. Natura nu i-a programat pentru asta, le-a pierdut din ADN putirinta de a iubi, undeva intre culoarea ochilor si semnele de pe trup ale poftelor mamei. Unii oameni, sarmanii, s-au nascut cu o malformatie sentimentala. Au o piatra in loc de inima care le atarna greu, le apleaca spinarile si le intuneca privirile. Oamenii care nu stiu sa iubeasca s-au nascut amortiti emotional.

Citește și:

Undeva intre sutele de legende grecesti dainuie si povestea lui Pygmalion, sculptorul care s-a indragostit de statuia de marmura iesita chiar din mainile lui. Din fericire pentru el, Afrodita a insufletit piatra si i-a dat-o pe Galateea. Eu n-am avut norocul asta.

M-am indragostit de un barbat care era, si este inca, stana de piatra. N-ai zice ca nu are inima, functioneaza ca noi toti ceilalti dar habar n-are ca e un mort viu. Si nu am vanitatea ca daca nu m-a iubit pe mine, nu stie sa iubeasca. Adevarul este ca nu l-a invatat nimeni sa faca asta.

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.