Setari Cookie-uri

#nimicextraordinar. O alta perspectiva asupra divortului

Divortul este o drama. Este ca un tren care se ciocneste de un alt tren. Te zdruncina, cazi, te lovesti, incerci sa te ridica, nu poti, nu gasesti sprijin. Te rogi, cauti, speri. Si la un moment dat gasesti in tine puterea de a cobori din acel tren si de a merge mai departe. Catre destinatia ta.

Un text realizat de Zina, eusuntzina.ro

Am facut greseli dar am invatat din ele. Am suferit mult, dar suferinta m-a ajutat sa ma inteleg, sa ma construiesc, sa-mi gasesc drumul si sa-mi largesc lumea. Sunt o femeie ambitioasa, pasionata de scriitura, de povesti de viata, de romance. Am curajul sa-mi impartasesc cautarea personala. Cautarea de solutii, experiente, iubiri.

Foto interior si prima pagina: tren, femeie, Shutterstock

Divortul este, inca, un subiect tabu. Il evitam sau il ascundem. Divort poate insemna si o despartire sau o separare. Daca ai fost intr-o relatie de lunga durata, fara acte, si te desparti de partener, socul si trairile interioare sunt la fel de intense. Este adevarat ca drama apare atunci cand divortul este inevitabil intr-o casnicie. Pentru ca acolo v-ati promis, social si legal, un univers. Noi femeile suntem emotionale, visatoare si increzatoare. Iar atunci cand gasesti un partener care iti promite o viata langa tine, ne gasim linistea, confortul dar si puterea de a crede in bine si frumos. Pentru ca ne-am gasit printul si povestea este "pana la adanci batraneti". Doar ca in nicio poveste nu se spune daca au ajuns impreuna pana la adanci batraneti.

Citește și:

Eu m-am casatorit pentru ca eram de 7 ani impreuna (cifra magica in povesti), pentru ca facusem 28 de ani, pentru ca simteam presiunea parintilor, pentru ca il iubeam. Dar il cunosteam? Nu! Dar stiam eu ce inseamna o casnicie? Nu! Stiam eu ca semnaturile de la primaria si juramintele din biserica nu ne vor asigura fericirea eterna? Nu!

Pentru mine divortul a fost solutia dupa o perioada de tacere, de inselat, de lipsa de incredere. Motivele sunt clasice dar dureroase. Poate ca am fost imaturi. Poate ca nu am stiut sa fim prieteni, inainte de a fi iubiti. Poate ca toate se intampla cu un scop. Divortul este o drama. Este ca un tren care se ciocneste de un alt tren. Te zdruncina, cazi, te lovesti, incerci sa te ridica, nu poti, nu gasesti sprijin. Te rogi, cauti, speri. Si la un moment dat gasesti in tine puterea de a cobori din acel tren si de a merge mai departe. Catre destinatia ta.

Citește și:

Ce am invatat dupa experienta divortului? Ca o casnicia este o relatie despre incredere, sustinere, solutii, iubire, respect. Ca un copil te leaga de partener pentru toata viata. Ca o despartire, un divort, te poate demola sufleteste si fizic. Dar depinde de noi cum alegem sa continuam: imprastiate si fara scop, ca niste piese de puzzle. Sau construim puzzel-ul, incet, cu rabdare, si perseverenta. #nimicextraordinar

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.