Setari Cookie-uri

Parerea lui Radu: Barbatul care convinge, femeia care se impiedica

De cand ma stiu, femeile trebuiesc convinse. Chiar exista un titlu de glorie pe care ea si-l confectioneaza din capacitatea de a refuza pe o perioada cat mai indelungata.

Un text de Radu Buzaianu

Intotdeauna am avut impresia asta de inechitate. De lucruri care sunt in neregula. E o problema de pozitionare. Nu ma intelegeti gresit, n-ajung sa pledez pentru egalitatea dintre femei si barbati. Dar nici mult nu mai am. Ca nu se mai poate asa. Cand s-au facut regulile, din sala de negocieri, am iesit teribil de sifonati. Noi, barbatii.

Intram in viata, de la inceputul ei, din primii 15-20 de ani, sub teroarea acestei situatii. Noi trebuie sa le convingem pe ele. E un tip de nedreptate in care ne instalam natural. Si o luam ca atare. Stim ca asta este distributia. Traim sub aceasta teroare a istoriei. De cand ma stiu, femeile trebuiesc convinse. Chiar exista un titlu de glorie pe care ea si-l confectioneaza din capacitatea de a refuza pe o perioada cat mai indelungata. Si ce e si mai straniu, au pus ecuatia asta in asa fel, incat sa fie si victime. Ca e nedrept cum o femeie care cedeaza mai multor barbati e ceea ce se numeste conotativ o femeie usoara si invers. Un barbat care convinge multe femei devine cumva un tip meritoriu. Demn de privirile admirative ale societatii. Asta unghiul din care pare cumva ca ti se face si mila. Dar e doar o capcana a comunicarii.

Citește și:

In fapt, lucrurile sunt clare. Noi suntem condamnati la intratul in vorba. La a fi convingatori. Ele sunt decidentii. Noi suntem un numar de barbati care ne straduim sa parem ceea ce ele vor sa fim. Asta e soarta celui care trebuie sa convinga. Sa faca o figura frumoasa. Nu ma intelegeti gresit, n-ajung sa pledez pentru egalitatea dintre femei si barbati. Dar nici mult nu mai am.

Asupra barbatilor actioneaza, absolut stiintific vorbind, o presiune sexuala mult disproportionat mai mare decat cea cu care negociaza o femeie. Suntem condamnati la a duce aceasta lupta interioara, de a ne respecta cu greu angajamentul. Cel pentru care ne-am luptat din greu. Poate si pentru asta, pentru rolul acesta in care ne-a instalat viata, ma, ar trebui sa fim mai respectati.

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.