Setari Cookie-uri

10 Reguli care iti ghideaza viata

Cu fiecare zi adaugam un nou articol in propriul Cod Civil...

Traiesti in fiecare zi, pas cu pas, dupa propriile reguli nescrise, dar si dupa regulile celorlalti, regulile invate in anii petrecuti alaturi de parinti si profesori. Inveti cate ceva de la fiecare om pe care il intalnesti pe strada, fie ca iti dai seama sau nu.

Cele mai importante principii sunt cele dupa care iti proiectezi viitorul si au luat nastere din dorintele tale cele mai de pret: sa iti gasesti un barbat frumos si bun, care sa te iubeasca, sa ai un loc de munca stabil si bine platit, multi prieteni, cativa mai apropiati, un copil sau doi pe care sa ii iubesti si sa ii cresti conform normelor pe care le crezi potrivite pentru cresterea copilului.

Poate nu ar fi rau ca regulile sa ia forma conjunctivului sau a unui imperativ mai prietenos, personalizat, sa ia forma unor teluri. Cu siguranta ai observat ca oamenii nu reactioneaza bine cand se intalnesc cu „trebuie” sau cu „sfaturi” urmate de sanctiuni ce se vor aplica „paganilor”.

Citește și:

De aceea, propun un nou decalog:

1. Chiar daca exista un Dumnezeu religios, puterea este in tine. Ai incredere in tine, in forta si in ratiunea ta. De crezi Dumnezeu a pus cate putin din el insusi in fiecare dintre noi sau de crezi ca suntem energie, ai nevoie sa crezi in ceva, insa alegerile iti apartin in intregime.

2. Sa nu-ti faci chip cioplit: esti frumoasa asa cum esti. Iubeste-te pe tine si pe cei din jur pentru ceea ce reprezinta, nu doar pentru etichetele hainelor lor.

3. Sa nu vorbesti mai urat decat cere situatia. Nu te teme sa folosesti limbaj de taximetrist, insa adapteaza-ti discursul in functie de auditoriu.

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.