Setari Cookie-uri

10 Lectii de iubire de la mama

Mama stie cel mai bine

In anii adolescentei, cele mai multe dintre noi am avut relatii complicate cu mamele. Perioada de maturizare este una dificila si pentru copil si pentru parinte. Razvratirea specifica varstei si sindromul “eu stiu cel mai bine” sunt doar doua dintre problemele cu care toti ne-am infruntat.

Cu timpul insa, cu siguranta ajungem sa ii dam dreptate mamei. Iata cateva lectii pretioase predate de mama.

1. Sa nu iubesti niciodata pe nimeni mai mult decat te iubesti pe tine.

Aceasta a fost prima lectie pe care mama mi-a predat-o atunci cand hormonii au inceput sa-si faca de cap. Dragostea, spunea ea, e oarba. Atunci cand te indragostesti, esti capabila de sacrificii prea mari uneori.

2. Cand il vei intalni pe EL, ai sa stii. Nu vei avea niciun dubiu si nici nu-ti vei mai pune nicio intrebare. Pur si simplu ai sa stii.

3. Pana cand ai sa-l gasesti pe EL, barbatii vor veni si vor pleca asa cum pleaca trenurile din gara. Nu plange pentru ei. Chiar daca are intarziere, cu siguranta intotdeauna exista urmatorul.

Citește și:

4. Fereste-te de barbatii trandavi, atasati de mama. Barbatul mamos este obisnuit ca cineva sa aiba grija tot timpul de el si va atarna de gatul tau ca o piatra de moara.

5. Cine te iubeste, te iubeste si nemachiata si cand esti in perioada aia a lunii. Daca te vrea, te ia la pachet cu bune si rele, fara sa iti ceara sa te schimbi sau sa incerce sa te modeleze dupa vreun tipar anume.

6. Daca vrei sa stii ceva despre un barbat, nu-i cauta drept in fata. Barbatii stiu sa minta pana si cu ochii. Uita-te la mainile lui. Daca sunt mai albe decat ale tale, nu o sa miste un pai in casa.

Uita-te la pantofii lui. Nu daca sunt de firma ci daca sunt curati si lustruiti ca sa iti dai seama daca e un om ingrijit. Abia apoi uita-te si la ochii lui.

sursa foto: shutterstock

7. Daca vrei ca o relatie sa mearga sanatos, trebuie sa-ti alegi un barbat pe masura ta. Nici mai rau, nici mai bun. Exact ca tine. Ai sa-l gasesti greu dar el o sa fie sufletul tau pereche.

Citește și:

8. Sa nu te indragostesti de barbatul care face prea usor si prea repede complimente. S-ar putea sa le fi repetat de prea multe ori.

9. Un barbat care nu e in stare sa aiba grija de el singur, nu va putea sa aiba grija nici de tine. Toata povara va pica pe umerii tai si o sa fii nevoita sa duci singura tot greul. Or, tocmai d-aia vrei un barbat langa tine. Sa imparti si bune si rele la doi!

10. Pune-l la incercare. Daca nu te cauta deloc o zi intreaga, e de rau. Daca te-a cautat de prea multe ori, e de rau. Ori nu-i pasa de tine, ori nu are incredere. Iubire cu portia nu se poate dar nu se poate nici de-a sila!

sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.