Setari Cookie-uri

Efectele benefice ale orgasmului

Credeai ca i se spune degeaba "aspirina saracului"?

In mijlocul verii, activitatea sexuala creste. Sau cel putin asa spun specialistii. Sexul nu este doar o activitate recreativa sau un fel de a-ti demonstra sentimentele. Atunci cand totul culmineaza cu un orgasm, organismul tau primeste o doza de sanatate. Ti se pare ciudat?

Iata care sunt cele mai mari beneficii ale orgasmului asupra starii tale generale de sanatate.


1. Imbunatateste circulatia sangelui
in zona pelviana. Ceea ce inseamna ca sangele va transporta mai usor nutrienti, atat de necesari pentru sanatatea tesuturilor.

2. Regleaza menstruatia. Femeile care au orgasm cel putin o data pe saptamana au menstruatia mai regulata decat femeile celibatare sau cu o activitate sexuala mai scazuta.

3. Actioneaza ca un masaj limfatic. Orgasmul ajuta la procesul natural de detoxifiere a organismului, imbunatateste digestia si ajuta la prevenirea cancerului.

Citește și:

sursa foto shutterstock orgasm

4. Poate creste fertilitatea. Un orgasm serios iti energizeaza hipotalamusul. El este acel motoras central din creierul tau care regleaza apetitul, temperatura corpului si emotiile. Mai mult de atat, hipotalamusul este responsabil si cu glanda pituitara, cea care controleaza ovulatia.

5. Mentine un nivel sanatos al estrogenului. Astefel, tesuturile vaginului raman suple si poti fi protejata impotriva osteoporozei sau a bolilor de inima.

6. Te relaxeaza. Atunci cand ai orgasm, nivelul tau de endorfine creste sis cade nivelul de cortizon, cel care este responsabil cu inducerea stresului.

7. Zi dupa mine: dehidroepiandrosteron! Sau mai scurt DHEA. Atunci cand ai orgasm, creste nivelul acestui hormon. Asttfel, iti imbunatatesti functionarea creierului, te ajuta la echilibrarea sistemului imunitar, duce la o vindecare mai rapida a tesuturilor si da o stralucire frumoasa pielii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 August 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.