Setari Cookie-uri

Cum iti afecteaza somnul viata sexuala

Fie ca pierzi noptile prin cluburi sau ai un job care te solicita foarte mult, niciodata nu reusesti sa te odihnesti corespunzator si asta poate duce la disfunctii ale vietii sexuale. Uite ce ai de facut pentru a evita astfel de probleme.

Problemele somnului sunt mai multe decat ti-ai putea imagina. Ele nu se rezuma doar la oboseala si epuizare fizica, la aparitia cearcanelor si la durerile de cap. Intr-un mod surprinzator poate, somnul afecteaza si viata sexuala la fel de mult cum afecteaza organismul si metabolismul.

Nu de putine ori folosim expresia "sunt prea obosita" ca si scuza pentru o partida de sex incendiara alaturi de partenerul nostru. Fie ca ne crede sau nu, ne face pe plac si ne lasa sa ne cufundam intr-un somn adanc si odihnitor cu speranta ca a doua zi de dimineata ne vom trezi fresh ai gata de actiune.

foto sex sau somn sursa shutterstock

Oboseala fizica duce la diminuarea libidoului si la pierderea apetitului sexual provocand astfel discutii in ceea ce priveste viata sexuala a unui cuplu. De aici desigur ca pot deriva diverse probleme si se poate ajunge chiar la despartirea partenerilor.

Citește și:

Un studiu realizat de britanici demonstreaza ca 12% dintre femei au marturisit ca au probleme in relatia de cuplu datorita insomniilor. De asemenea s-a demonstrat ca pentru un somn bun si eficient sunt necesare intre 7 si 8 ore.

Nu doar femeile sunt afectate pe plan sexual din cauza somnului insuficient ci si barbatii. Nivelul testosteronului se poate diminua cu pana 15% daca nu se odihnesc suficient. Insomniile afecteaza hormonii organismului si in primul rand pe cei sexuali, fapt ce duce la scaderea dorintelor de acest gen.

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.