Setari Cookie-uri

Diferenta dintre orgasmul vaginal si cel clitoridian

Acesta este unul dintre putinele mele articole in care discut despre o fantasmagorie ce poate fi usor depistata inca din titlu: nu exista o asemenea diferenta!

Un pic de istorie...

Dati vina pe Freud. El este cel care a decis ca orgasmul vaginal este superior celui clitoridian. Diferenta sesizata de el este una teoretica si nu este sustinuta prin dovezi empirice. Pornind de la premisa ca fetitele se masturbeaza si obtin orgasmul prin stimulare clitoridiana, iar femeile aleg un partener pentru a obtine satisfactia sexuala, Freud a conchis (prin transfer de semnificatii) ca orgasmul clitoridian este pueril, iar cel vaginal este matur.

Si totusi senzatiile...

Multe femei argumenteaza ca senzatiile resimtite in timpul unui orgasm vaginal sunt mult mai puternice decat orgasmele jucarie (a se citit clitoridiene). Sa analizam! In timpul copulatiei sunt atinse mai multe puncte cheie. Avem o data punctul A situat la aproximativ 1 cm in interiorul vaginului, renumitul punct G, avem si colul uterin si fornixul. Colul uterin este treimea superioara a vaginului si ofera senzatii diverse si extrem de placute combinate cu sentimentul de implinire profunda. Fornixul, cunoscut si sub denumirea de cul-de-sac, este o zona din interiorul vaginului ce se dezvaluie curiosilor numai daca esti puternic excitata. In mod normal, fornixul se situeaza in spatele colului uterin. Pe masura ce excitatia creste, uterul se ridica, dezvaluind aceasta zona magica numita cul-de-sac.

Lasand la o parte minunile ascunse ale vaginului, atunci cand faceti dragoste, tu si partenerul tau sunteti puternic conectati (si la propriu si la figurat), iar sentimentul de implinire contribuie si el la o satisfactie mai mare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2006
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.