Setari Cookie-uri

6 lucruri care se intampla cu corpul tau cand ai orgasm

Cum reactioneaza corpul femeii la orgasm

Femeile sunt diferite intre ele si, natural, exista modalitati diferite prin care ajung la orgasm. O parte dintre ajung foarte repede pe culmile placerii sexuale, in timp ce altele au nevoie de mai multa atentie.
Exista, de asemenea, si femei care nu au avut niciodata orgasm. Chiar daca ai avut aceasta experienta sau, iata ce se intampla in corpul unei femei atunci cand aceasta ajunge pe culmile placerii.

Freud a fost cel care a sugerat ca femeile au doua tipuri de orgasme insa celebrul cercetator Alfred Kinsey a respins aceasta idee si a sustinut ca exista un singur fel de orgasm feminin. Pe de cealalta parte, altii sustin ca exista orgamul clitoridian, orgasmul vaginal si orgasmul combinat, rezultat atat din stimularea vaginului cat si a clitorisului.

In afara de clasificarea aceasta, oamenii de stiinta au impartit orgasmul feminin in alte 3 categorii:

Citește și:

femeie orgasm

foto shutterstock femeie in lenjerie intima

Orgasmul simplu

Acesta este resimtit ca un singur val de placere. Acesta poate dura oricat de la cateva secunde pana la un minut.

Orgasmul multiplu

Procentul de femei care intra in aceasta categorie este destul de scazut. Acesta este caracterizat prin valuri de placere care se repeta foarte rapid unul dupa celalalt.

Orgasmul secvential

Este destul de crezut ca nu e desprins din filmele SF insa cercetatorii sunt convinsi ca o parte dintre femei au orgasme repetate la o diferenta de cateva minute intre ele, fara niciun alt stimul sexual decat cel initial.

Indiferent de categorie, atunci cand o femeie se apropie de punctul culminant al unui act sexual, in organism se intampla acelasi lucru:

1. Atunci cand o femeie este excitata, inima ei incepe sa bata mai repede si respira mult mai rapid. Isi va incorda o serie de muschi din corp, uneori fara sa isi dea seama de aces lucru. Sanii ei se pot mari usor, desi acest lucru nu se intampla tuturor, iar sfarcurile se ridica. De asemenea, pot aparea pete rosii pe fata, gat sau piept iar clitorisul se mareste.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.