Setari Cookie-uri

Cele 7 tipuri de cupluri in functie de chakre

Compatibilitatea in cuplu dictata de centrele de energie spirituala

Potrivit Vedelor, de-a lungul vietii, oamenii pot lega 7 tipuri de raltii amoroase. Fiecare dintre acestea este definit de modalitatea in care se conecteaza cele 7 chakre, centrele de energie din trup care definesc un anumit aspect al existentei noastre. Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca, pe masura ce trece timpul, fiecare tip de relatie poate evolua sau involua in altul.

1. Cuplul Muladhara - Chakra radacina

chakra muladhara

Aceasta chakra este legata direct de instinctele noastre noastre sexuale insa, atunci cand este excesiv de activa, poate arata un temperament egoist si orgolios. Scopul primar al cuplului influentat de chakra radacina este sexul. Cei doi nu sunt legati de sentimente puternice si dorinta de a cladi un viitor impreuna ci de chimie si atractie fizica.

De regula, cei doi parteneri se intalnesc in cluburi, baruri si alte locuri destinate exclusiv distractiei. Desigur ca relatia poate evolua si poate intra sub influenta altei chakre insa pana acolo, si unul si celalalt trebuie sa isi doreasca intr-adevar acest lucru.

Citește și:

O astfel de relatie sta sub semnul planetei Marte si este caracterizata de momente de pasiune intensa, urmata de certuri si dezamagiri. Niciunul dintre cei doi nu are un sentiment de certitudine in preajma celuilalt si nici nu pot trai echilibrat.

Chiar daca uneori ajung sa se iubeasca, unul dintre ei va fi aproape intotdeauna infidel. In ceea ce priveste casatoria, fie vor face acest pas la scurta vreme dupa ce s-au cunoscut, fie o vor amana pana cand ajung sa faca acest pas aproape din obligatie.

Sunt dependenti unul de celalalt dar asta nu inseamna ca intre ei exista incredere adevarata ci mai degraba nevoia de control permanent asupra celuilalt din cauza incertitudinii si a geloziei.

2. Cuplu Swadhistana – chakra sacrala

chakra swadhistana
Swadhistana, chakra prin care se conecteaza acest cuplu este centrul fericirii, al increderii in sine si al resurselor spirituale. Latura sa negativa este reprezentata de lacomie, teama si egoism. Elementul principal care ii leaga pe cei doi parteneri in acest caz este dorinta de a trai confortabil si de a strange avere.

Citește și:

Totusi, pentru ca acest cuplu primeste energie si de la Venus, relatia lor nu va fi lipsita de pasiune. Acest tumult al sentimentelor poate deschide mai mult si chakra radacina insa aceasta nu se va manifesta la fel de tare ca in cazul anterior. Totusi, poate fi o sursa de conflicte intre cei doi.

Cuplul este mult mai stabil decat cel Muladhara si vor avea incredere unul in celalalt. Scopul lor principal, asa cum ziceam, este avutia materiala si nu este nimic gresit in a-ti dori sa traiesti fara grija zilei de maine dar atunci cand gustul pentru succes si avere depaseste nevoia de iubire, indubital cuplul se va destrama.

3. Cuplul Manipura – chakra plexului solar

chakra manipura
Manipura este sursa ambitiei si a scopurilor inalte. Dorintele alimentate de ea au legatura cu semnele evidente ale unei stari financiare peste medie: obiecte valoroase, bijuterii, case pompoase sau altele mai putin materiale, cum ar fi recunoasterea sociala.

Citește și:

Acestea sunt atributele care aduc impreuna cuplul Manipura: vor lucra impreuna pentru a obtine succesul pe plan financiar si pentru a castiga un anumit statut in societate. Din pacate, cei doi se gandesc atat de mult la viitor incat pierd din vedere prezentul.

Trebuie sa invete impreuna sa renunte la egoism si sa fie deschisi la compromisuri. Atat timp cat functioneaza in tandem, un cuplu Manipura va fi armonios si echilibrat. Daca vor ajunge sa concureze intre ei, indiferent cat de mult s-ar iubi, relatia lor este sortita esecului.

4. Cuplul Anahata – Chakra inimii

chakra anahata
Anahata este prima dintre chakrele promitatoare de fericire si armonie. Daca un astfel de cuplu decide sa ramana impreuna pentru tot restul vietii, balanta inclina in favoarea lor. Impreuna isi pot implini misiunea pe pamant si isi pot curata karma.

Ambii parteneri sunt inclinati mai degraba catre valorile spirituale si vor sa isi imbunatateasca in permanenta caracterele. De regula se implica in scopuri caritabile, fac munca de voluntariat si sunt remarcati in societate pentru pasiunea cu care daruiesc altora. Legatura lor este bazata pe respect si pe incredere.

Citește și:

Chiar daca uneori lipseste pasiunea, aceasta este compensata prin tandrete si romantism.
Desigur ca vor lucra impreuna pentru a-si asigura o viata confortabila insa nazuinta lor cea mai mare nu este averea si pot trai fericiti impreuna chiar si atunci cand resursele financiate sunt precare.

5. Cuplul Visuda – chakra gatului

chakra visuda
Povestile de dragoste conectate prin Visuda sunt destul de rare insa cu atat mai frumoase si mai valoroase. Cei doi oameni care formeaza acest cuplu sunt altruisit, empatici si comunica foarte usorintre ei, aproape telepatic pentru ca primesc multa energie pozitiva de la Mercur.

Stiu sa isi tina in frau orgoliul si isi stapanesc foarte bine emotiile. Tocmai de aceea, intre ei conflictele sunt rare. Nu trag concluzii pripite si asculta intotdeauna si versiunea celuilalt.

Nu au obiceiul sa isi sopteasca dulci nimicuri si isi fac destul de rar complimente intre ei insa atunci cand o fac, sunt intotdeauna sincere. Au intuitii foarte bune si le folosesc nu doar ca sa se inteleaga reciproc ci si pe ceilalti si intreaga lume care ii inconjoara.

Citește și:

6. Cuplul Ajna – chakra celui de-al Treilea Ochi

chakra ajna
Oamenii care au o relatie de tip Ajna sunt guvernati de catre Saturn si au trecut prin numeroase vieti anterioare. Din fiecare existenta ei au adus in urmatoarea experiente valoroase si impreuna vor invata sa fie mai buni. Au o legatura psihica foarte puternica si se inteleg din priviri.

Cuplul Ajna este complet detasat de valorile materiale si inclina aproape in totalitate catre cele spirituale. Ei pun pe primul plan dragostea, intelegerea, echilibrul in familie si in suflet iar toate acestea, cel putin pentru ei, nu sunt conditionate de castigurile financiare.

Traiesc vieti foarte simple si sunt foarte admirati pentru relatia dintre ei. De cele mai multe ori, ei ajung cuplurile de batranei indragostiti dati mereu ca exemplu in familie. Partenerii din cuplul Ajna traiesc unul pentru celalalt si unul prin celalalt.

Citește și:

7. Cuplul Sahasrara – chakra coroanei

chakra sahasrara
Acesta este cel mai rar tip de relatie. Partenerii cuplului Sahasrara sunt influentati de Jupiter iar intre ei exista o conexiune de o profunzime nepamanteana.

De multe ori, relatiile sexuale dintre ei dispar cu desavarasire sau sunt foarte rare. Acest lucru nu se intampla pentru ca cei doi nu se mai iubesc sau nu mai exista pasiune intre ei ci pentru ca nu au nevoie de dovezi fizice ale iubirii pe care si-o poarta reciproc.

Oamenii care traiesc o astfel de dragoste si-au implinit misiunea pe pamant si nu vor mai trece printr-o alta incarnare ci vor evolua la o forma superioara de existenta, acolo unde vor fi impreuna pentru totdeauna.

Cei doi isi sunt profesori reciproc si invata mereu unul de la celalalt. Nu au nevoie de cuvinte prin care sa comunice si traiesc vieti retrase. Accepta foarte putini oameni in jurul lor pentru ca pot gasi tot ce au nevoie in jumatatea lor.

foto interior shutterstock vector chakre

foto prima pagina, Miriama Taneckova, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.