Setari Cookie-uri

10 feluri in care sexul iti schimba viata

Beneficiile nebanuite ale sexului

Cu siguranta toti stim ca sexul este o activitate placuta, in mod evident. Putini dintre noi sunt totusi constienti de toate modalitatile in care sexul ne poate schimba vietile intr-un mod pozitiv. Iata care sunt efectele benefice asupra starii generale de sanatate si, implicit, asupra vietii tale.

1. Sexul imbunatateste activitatea sistemului imunitar

Potrivit experului in sanatate sexuala Yvonne Fulbright, oamenii care fac sex mai des isi iau mai putine zile de concediu medical. Acest lucru s-ar intampla pentru ca sistemul imunitar este stimulat mai bine si este mult mai pregatit sa lupte impotrica virusurilor.

De altfel, teoria sa este sustinuta de cercetatorii de la Universitatea Wilkes din SUA. Acestia au constatat ca cei care faceau sex o data sau de doua ori pe saptamana au mai multi anticorpi decat cei care practica aceasta activitate mai rar.

Citește și:

2. Sexul imbunatateste libidoul

Uneori, pur si simplu preferi sa faci orice altceva in afara de sex, de la spalat vase la aranjat haine in ordine cromatica. Motivele pentru care libidoul este la pamant sunt diverse, de la o alimentatie gresita pana la un dezechilibru hormonal.

Doar ca sexul functioneaza foarte bine dupa principiul „pofta vine mancand”. Prin urmare, daca vaginul tau este lubrifiat mai des si obisnuit cu un flux sanguin mai puternic, sexul devine mult mai placut si vei avea chef mai des.

foto shutterstock cuplu sexy

3.Sexul scade rata cazurilor de incontinenta urinara

Aceasta este o problema cu care se confrunta numeroase femei, indiferent de varsta si inseamna eliminarea involuntara de urina. Accidentele de acest gen se intampla de multe ori in activitatile care cresc presiunea abdominala, ca rasul, stranutul si tusea.

Citește și:

Desi poate fi un simptom al unei afectiuni mai complicate, sunt dese cazurile in care este provocata de slabirea muschilor din zona pelviana. Sexul este una dintre modalitatile prin care acestia sunt intariti. Cum? De fiecare data cand ai orgasm, sunt incordati tocmai acesti muschi. De asemenea, in acest scop, este indicat sa faci regulat exercitii Kegel.

4. Sexul scade presiunea arteriala

In mod paradoxal, sexul poate duce la o scadere a presiunii arteriale, in ciuda faptului ca trebuie sa depui ceva efort in acest. Unul dintre studiile efectuate in acest sens arata ca activitatea sexuala in doi (nu masturbarea) scade tensiunea arteriala sistolica. Ajungem astfel la urmatorul beneficiu al sexului.

5. Sexul scade riscul atacului de cord

Aici putem sa punem la socoteala si masturbarea. In afara de faptul ca imbunatateste ritmul cardiac, sexul tine in echilibru nivelul de estrogen si testosteron. Atunci cand acesti doi hormoni nu sunt echilibrati, pot aparea o sumedenie de probleme de sanatate, incepand de la boli de inima pana la osteoporoza.

Citește și:

Rezultatele studiilor arata ca barbatii care fac sex de cel putin doua ori pe saptamana au un risc de doua ori mai mic sa moara din cauza unei probleme cardiace.

6. Sexul se „pune” ca sport

Desigur, nu e cel mai solicitant sport din lume dar o partida de sex arde intre 100 si 300 de calorii, depinde de avantul amoros pe care il ai. Chiar si sexul foarte lent si tandru arde aproximativ o calorie pe minut. In acelasi timp, iti pune la munca diversi muschi, in functie de pozitia de sex preferata, incepand cu cei ai picioarelor pana la abdomen, brate, piept si spate. Cu siguranta este mai placut decat sa te duci la sala in fiecare zi.

7. Sexul este analgezic

Unul dintre cliseele care ma scot din sarite este cel cu sexul, femeile si durerea de cap. De fapt, un orgasm sanatos functioneaza ca analgezic. Atunci cand ajungi la punctul culminant, in organism este eliberat un hormon care creste rezistenta la durere.

Citește și:

Totusi, acest lucru se poate intampla si daca nu ai orgasm. Spre exemplu, stimularea vaginala poate reduce durerile de spate si de picioare. In acelasi timp, masturbarea poate reduce crampele menstruale, durerea de oase si uneori, clasica durere de cap.

8. Sexul scade riscul de cancer la prostata

Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina a publicat un studiu potrivit caruia barbatii care ejaculeaza de de cel putin 21 de ori pe luna au un risc scazut de cancer. Nu este nevoie ca toate cele 21 de ejaculari sa aiba loc in timpul unui contact sexual cu un partener.

Se pun la numaratoare si masturbarea sau polutiile nocturne. Deocamdata cancerul nu poate fi vindecat prin sex dar este una dintre cele mai bune metode de preventie.

9. Sexul imbunatateste ciclul de somn

Imediat dupa o partida de sex, in organism este eliberat un hormon care ajuta la relaxare si induce starea de somnolenta. Prin urmare, faptul ca multi dintre barbati adorm imediat dupa aceasta activitate poate fi pus pe seama acestei reactii naturale a organismului.

Citește și:

10. Sexul te elibereaza de stres

Atunci cand faci sex, creierul se decontecteaza de la problemele care te sacaie si datorita hormonilor eliberati, nivelul de stres al oamenilor care fac sex cu regularitate este mult mai scazut decat al celora care au o viata sexuala mai putin plina.

foto prima pagina shutterstock cuplu senzual

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.