Setari Cookie-uri

Cum sa repari o relatie prin metoda celor 5 pasi

Top 5 sfaturi pentru a-ti salva povestea de dragoste

Fiecare poveste de dragoste trece la un moment dat printr-o perioada de impas. In astfel de cazuri, multe cupluri aleg sa mearga pe cai diferite insa oamenilor carora le este dat sa ramana impreuna vor face tot ce le sta in puteri pentru a-si pastra relatie.

Desigur, nu vorbim despre cazurile extreme in care unul dintre parteneri face presiuni asupra celuilalt pentru a pastra o astfel de legatura. In aceste situatii este vorba de abuzuri si nu de incercarea de a repara o relatie. Chiar daca, asa cum spuneam, sunt cazuri extreme, acest lucru nu inseamna ca sunt rare.

Prin urmare, inainte de a incerca sa repari o relatie care pare cu un picior in groapa, trebuie sa fii sigura ca asta iti doresti cu adevarat si nu este o urmare a unor constrangeri sau presiuni, indiferent de natura lor.

Daca simti in mod cert ca relatia ta mai merita o sansa, trebuie sa ai o discutie calma si sincera cu partenerul si sa va raspundeti impreuna la cateva intrebari.

Citește și:
  • Sunteti siguri ca vreti amandoi acelasi lucru?
  • Au ramas suficiente sentimente intre voi ca sa merite sa luptati pentru aceasta relatie?
  • Sunteti siguri ca nu obisnuita sau alte motive secundare sunt cele pentru care vreti sa ramaneti impreuna?
  • Exista o problema mai mare pe care nu vreti sa o acceptati?
  • Sunteti pregatiti sa lasati in urma trecutul si sa va ganditi amandoi la viitor cu aceleasi perspective?

Dupa ce ati raspuns onest la aceste intrebari si v-ati hotarat ca, intr-adevar, relatia voatra merita si trebuie salvata, iata care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii faceti impreuna.

1. Atunci cand discutati, acordati-va atentie reciproc

Chiar daca aveti opinii diferite sau chiar diametral opuse, trebuie sa aveti rabdare sa asculti pana la capat ce are celalalt de spus si abia apoi sa iti iti prezinti contraargumentul. De multe ori, vorbim peste celalalt, il intrerupem si nu acordam atentie lucrurilor pe care le spune, iar acest fapt este valabil pentru ambii parteneri.

Citește și:

De aceea, nu veti gasi solutia problemei daca nu aveti rabdare sa ascultati pana la capat. Mai mult de atat, sa intelegeti pe deplin ce spune celalalt. Nu trebuie sa va fie teama sa intrebatii sau sa certi explicatii suplimentara ca sa va asigurati ca ati inteles intocmai spusele celuilalt.

foto shutterstock cuplu romantic

2. Demonstrati-va reciproc faptul ca va pasa

Desigur, pentru ca incercati sa va reparati relatia, ati aratat primul semn ca va pasa. Insa grija pentru celalalt trebuie sa mearga mai departe de atat si daca afectiunea este reala, cu siguranta va merge.

Unii dintre noi, ce-i drept, sunt mai egoisti din fire insa asa cum spuneam, daca la mijloc este dragoste adevarata, grija pentru bunastarea celuilalt va veni natural.

3. Radeti impreuna

Pare un lucru destul de superficial insa cuplurile se sudeaza mai bine atunci cand cei doi au umor si rad impreuna, fie unul de celalalt – desigur, in masura in care nu este jignitor.

Citește și:

De multe ori se intampla in cazul discutiilor in contradictoriu ca cei doi sa nu se mai asculte unul pe celalalt, sa ridice tonul vocii, sa incerce sa se impuna sau sa il intrerupa pana in momentul in care in discutie apare mentionata o intamplare amuzanta din trecutul comun al cuplului si toata tensiunea dispare intr-un hohot de ras.

In mod evident, o gluma buna nu este solutia pentru rezolvarea unei probleme insa umorul poate ajuta cu siguranta la eliberarea tensiunii, lucru care poate duce la o o discutie calma si sincera.

4. Recapatati-va increderea unul in celalalt

Lipsa increderii este unul dintre factorii principal care duc la ruperea unei relatii. Multi dintre noi pierd din vedere faptul ca increderea trebuie castigata si nu meritata cu de la sine putere. Daca unul dintre parteneri nu ii ofera celuilalt suficiente motive sa nu se indoiasca, atunci cu siguranta se vor ivi probleme.

Citește și:

O poveste de dragoste functionala nu se bazeaza doar pe iubire, indiferent cate romane cu final fericit citim. Ca relatia sa mearga, dragostea este insuficienta daca nu este sustinuta de incredere.

Situatia se poate complica daca unul dintre parteneri este excesiv de gelos si posesiv cu partenerul, in ciuda faptului ca nu are motive reale sa se indoiasca de celalalt. De altfel, atunci cand incerci sa repari o relatie, increderea este prima lipsa care trebuie remediata.

5. Regasiti-va romantismul

Probabil ca este normal ca dupa cativa ani petrecuti impreuna, romantismul sa dispara din relatie, intr-o masura mai mare sau mai mica. Este absolut vital pentru remedierea unei legaturi amoroase ca gesturile de tandrete sa isi gaseasca din nou locul in povestea voastra.

Puteti aranja intalniri la lumina lumanarii in restaurante elegante sau intimitatea casei, sa va plimbati de mana prin parc sau sa va bucurati impreuna de o seara la film. Oricum ar fi, romantismul nu trebuie sa iasa din relatia voastra pe usa din spate.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock imbratisare in cuplu

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.