Setari Cookie-uri

Mic dictionar fierbinte: Sexul de la A la Z

Explicarea termenilor sexuali pe intelesul tuturor

In teorie, sexul este ca fotbalul si politica: toata lumea se pricepe. Totusi, chiar daca, la propriu, sexul este vechi de cand lumea, ne lovim uneori de termeni care sunt gresit sau deloc intelesi. Prin urmare, am intocmit astazi un scurt dictionar sexuali prin care incercam sa aducem un strop de lumina asupra unor anumite cuvinte sau expresii sexuale.

A
Sex auricular: de fapt, sexul auricular este un joc de cuvinte derivat de la sex oral. Sexul auricular, numit si sex auditiv este de fapt o metafora pentru sesiuni de sex prin telefon. Prin urmare, ai putea crede ca in perioada neaosa de tranzitie, fetele care raspundeau la numere cu 89-89 era prestatoare de sex auricular.

B
BDSM: prescurtare de la expresia din limba engleza „Bondage & discipline, dominance & submission, sadism & masochism” si desemneaza o grupa de obiceiuri sexuale cunoscute pe scurt ca sadomasochism.

Citește și:

C
Coitus interuptus: in timpul actului sexual, penisul se retrage din vagin inainte de ejaculare pentru a evita aparitia unei sarcini. Dintre toate metodele de prevenire, aceasta este CEA MAI PUTIN SIGURA!

foto shutterstock banana si rambutan

D
Decalotare: descoperirea capului de penis prin tragerea preputului.

E
Electrosex: activitate erotica in care se foloseste stimularea electrica si este considerata parta a zonei BDSM. Exista dispozitive speciale pentru astfel de acte, unele care se folosesc in exteriorul corpului iar altele, ca sonda pentru uretra, se introduc in interiorul corpului pentru obtinerea placerii sexuale.

F
Felatie: sex oral cu un organ genital masculin

G
Glanda lui Bartholin: glanda situata in labiile mari care secreta lichidul lubrifiant pentru facilitarea penetrarii in timpul actului sexual vaginal.

Citește și:

H
Himen: membrana subtire care inchide partial intrarea in vagin. De regula, acesta inconjoara complet vaginul si are o deschizatura in mijloc pentru a permite scurgerea sangelui menstrual , poate fi prezent sub forma perforata sau ca o piele subtire care imparte in doua intrarea in vagin. Nu sunt putine la numar cazurile in care unele persoane se nasc fara himen. Pe de cealalta parte, exista posibilitatea ca membrana sa acopere complet intrarea in vagin, facand imposibila scurgerea lichidului menstrual. In aceste cazuri, o scurta interventie chirurgicala poate rezolva problema.

I
Immissio penis: termen juridic prin care este desemnata penetrarea vaginala sau anala

L
A latra la maimuta: eufemism pentru cunnilingus

M
Mecanofilie: parafilie care se manifesta prin dorinta sexuala fata de motociclete, masini, elicoptere si avione. Exista cateva state din lume in care este interzisa iar cei care sunt prinsi in fapt sunt condamnati penal si ajung in bazele de date cu infractori sexuali.

Citește și:

N
Nimfomanie: afectiune psihica sau tulburare hormonala la femei care se manifesta prin libido exagerat, supraexcitare si nevoia de sex repetat, insotit de multe ori de senzatie de insatisfactie.

O
Oculolinctus: activitate sexuala in care placerea erotica este obtinuta prin lingerea globului ocular.

P
Penis captivus: tradus ad litteram, inseamna „penis prins”. Se presupune ca acest fenomen are loc atunci muschii vaginali sau cei anali se contracta atat de mult incat scoaterea penisului devine imposibila. Din cauza presiunii, sangele nu se mai scurge normal prin organul sexual iar acesta este fortat sa ramana in erectie. Uneori, muschii se relaxeaza si penisul poate fi scos fara nicio problema insa uneori, e nevoia de o interventie medicamentoasa injectabila pentru a duce la decongestionarea muschilor.

Citește și:

R
(ejacularea) retrograda: in astfel de cazuri, in momentul ejacularii, sperma nu poate fi impinsa in exterior prin canalul obisnuit, refuleaza si ajunge in vezica urinara. De regula, exista un muschi circular care inchide vezica si impiedica patrunderea spermei in aceasta zona. Totusi, uneori acest lucru nu se intampla. Desi barbatul poate avea orgasm, cantitatea de sperma ejaculata este extrem de mica sau inexistenta. Chiar daca nu este periculoasa, ejacularea retrograda este o cauza a infertilitatii sau poate fi semnul unor afectiuni mult mai serioase, ca de exemplu diabetul.

S
Sculament: dnumire populara pentru a infectiei gonoreice; sinonim cu blenoragie.

T
Tribadism: sinonim pentru lesbianism

U
Urofilie: parafilie care se manifesta prin obtinerea placerii erotice prin urinarea pe cel care are un astfel de comportament sau excitarea atunci cand acesta observa pe cineva urinand.

Citește și:

V
Vaginism: contractie spasmodica dureroasa a muschilor vaginali. Uneori, aceasta poate avea cauza psihologice sau inflamatorii si face actul sexual imposibil sau extrem de neplacut. Atunci cand aceasta contractie are loc in timpul contactului sexual, poate duce la aparitia fenomenului „penis captivus”.

Z
Zoofilie: Parafilie care se manifesta prin atractia sexuala a unui om fata de un animal. O buna parte dintre culturile antice ale lumii au lasat in urma opere de arta diverse in care sunt ilustrate astfel de acte sexuale. Probabil ca cel mai cunoscut mit despre zoofilie vine pe filiera elena. In mitologia greaca, Leda era sotia regelui spartan Tyndareos. Cucerit de frumusetea ei, Zeus s-a transformat in lebada, a intrat in camera ei si a lasat-o insarcinata. Din uniunea lor s-au nascut Dioscurii (Castor si Pollux), Clitemnestra ( mama lui Oreste) si Elena, femeia care a declansat razboiul troian. Legendele spun ca doi dintre copiii Ledei erau conceputi cu Zeus si alti doi cu sotul sau insa nu exista un consens in ceea ce priveste calitatile de muritori si nemuritori ai celor patru copii.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock cuplu in pat

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.