Setari Cookie-uri

Stiinta confirma: Relatiile stabile au doua mari secrete

Tu stii care sunt secretele catre o relatie fericita si implinita?

Cercetarile stiintifice spun ca relatiile de lunga durata, relatiile frumoase, relatiile stabile si cele care dureaza o vesnicie vin la pachet cu doua mari secrete: Generozitate si Bunatate. Acestea doua reprezinta cheile catre un viitor frumos si fericit alaturi de persoana iubita.

Ati putea spune ca o relatie care se dezvolta frumos se bazeaza pe mult mai multe lucruri printre care si comunicarea, sentimentele sincere, intelegerea, respectul si multe altele. Dar toate aceste lucruri de unde vin?

Cum reusim sa daruim atat de mult daca nu suntem generosi?

Cum reusim sa fim intelegatori daca nu schitam nici cea mai mica urma de bunatate?

De exemplu, luna iunie reprezinta "luna casatoriilor" in America pentru ca in fiecare an isi unesc destinele aproximativ 13 000 de cupluri care isi promit fericire, iubire si intelegere pentru toata viata. Cu toate acestea rata divorturilor creste din ce in ce mai mult si nu reusim sa ne explicam cum se intampla acest lucru.

Citește și:

foto: cuplu fericit, Shutterstock

Dintre toate cuplurile doar trei din zece reusesc sa traiasca fericiti si impliniti intr-o casnicie armonioasa. Restul de sapte cupluri ajung sa se desparta, sau sa se complaca in anumite situatii care nu sunt tocmai ceea ce isi doreau. - subliniaza psihologul Ty Tashiro in cartea sa intitulata sugestiv "Secretul unei relatii fericite".

In anul 1970 sociologii au inceput studierea casatoriilor prin observatie datorita unei crize in care numarul divorturilor crescuse fara precedent. Ingrijorati de impactul pe care o asemenea rata a divorturilor il poate avea asupra copiilor, acesti psihologi au facut un experiment pentru a afla care este reteta de sucess a cuplurilor fericite.

Psihologul John Gottman a facut parte din echipa de sociologi care s-a ocupat de acest studiu. Mai mult de atat, el a studiat in ultimele patru decenii mii de cupluri in speranta ca va gasi un raspuns ce il va determina sa isi dea seama de ce anume are o nevoie o relatie pentru a functiona pe termen lung.
In anul 1986 Gottman a infiintat "Laboratorul Dragostei" impreuna cu colegul sau Robert Levenson de la Universittea din Washington. In acest laborator au intrat cupluri de tineri casatoriti pentru a le fi studiate modalitatile de interactiune.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.