Setari Cookie-uri

Prietena cu fostul? Mai bine nu

V-ati despartit dar inca sunteti prezenti unul in viata celuilalt? Nu este cea mia buna situatie in care vrei sa te afli, asa ca mai bine concentreaza-ti energiile pe lucrurile care iti fac bine.

Stii si tu cum functioneaza treaba asta. Ati fost impreuna o lunga perioada de timp, v-ati iubit si ati visat impreuna. Va cunoasteti familiile si va gandeati la un moment dat sa faceti si voi acest pas. Iubirea era atat de mare incat va vedeati impreuna si peste zeci de ani, mergand de mana prin parc si gandindu-va la nepoti.

Timpul trece, oamenii se schimba, iar voi nu faceti exceptie de la regula.
V-ati despartit dintr-un motiv sau altul. Fie ca iubirea a disparut si nu mai este nimic decat un sentiment de atasamet sau de obisnuita.

Sau poate ca relatia a erodat in timp si v-ati trezit acum neavand nimic in comun, cu perceptii diferite asupra lumii si cu ganduri diametral opuse despre viitor.

prietenie

foto: prieteni la plimbare, shutterstock

Poate ca pe unii dintre voi v-a racit distanta sau ati incetat la un moment dat sa mai comunicati.
Oricare ar fi adevaratul motiv, un lucru este clar: nu ma functionati ca un cuplu, dar nu puteti sa traiti unul fara celalat, cel putin ca prieteni.

Citește și:

Este o capcana in care fiecare dintre noi pica cel putin o data. Exista si cazuri diferite in care ramaneti prieteni buni, va bucurati unul pentru fericirea celuilalt si la momentul potrivit jucati roul de nasi in viata copiilor celuilalt, dar acestea sunt cazuri exceptionale, desigur.

Cand nu se intampla asa, se intampla urmatorul lucru: ramaneti prieteni, dar nu stiti cum sa gestionati aceasta relatie. Nu reusiti sa va gasiti niciodata pe altcineva si ramaneti blocati intr-o relatie trecuta ce nu mai are nicio sansa in viitor.

De ce nu e bine sa ramanem in aceasta capcana?

1. Relatia voastra nu a inceput pe o baza a prieteniei

Daca la inceputurile voastre ati avut o prietenie care v-a ajutat sa va cunoasteti mai bine si sa va apropiati mai mult, o sa va fie destul de usor sa ramaneti acum in acelasi registru de la inceput, in cazul in care amandoi ati trecut peste sentimentele de iubire.

Citește și:

Daca relatia voastra a inceput direct in stadiul de cuplu, cu siguranta nu o sa reusiti sa construiti acum o relatie de prietenie care sa reziste in timp.

2. Fostul tau te-a ranit

Fie ca vrem sau nu, in viata asta am ranit pe cineva cel putin o data. Chiar daca am facut-o fara intentia noastra directa, fara sa ne dam seama sau pur si simplu situatia a condus la acest lucru, timpul nu poate fi dat inapoi si lucrurile nu mai pot fi schimbate. Invatam sa traim cu aceste experiente si sa depasim momentele neplacute.

Asa cum noi am ranit pe cineva, asa si altii ne-au ranit pe noi. Este aproape imposibil ca o persoana ranita sa mai empatizeze cu noi si sa ne priveasca cu aceeasi ochi de la inceput.

Tot timpul vor exista reprosuri cu privire la ceea ce s-a intamplat si mai ales la motivul despartirii, lucru ce va conduce la discutii interminabile si neplacute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.