Setari Cookie-uri

Cauze si remedii pentru tulburarile de somn

Invata sa tratezi principalele afectiuni care iti tulbura odihna.

Tulburarile de somn isi pun amprenta intr-un mod negativ asupra sanatatii si a calitatii odihnei din timpul noptii. Factori externi si interni afecteaza modul de gandire si slabesc sistemul imunitar provocand neplaceri oragnismului. Iata principalele cauze dar si remediile potrivite pentru cele mai intalnite problemelor de somn:

Insomnia

Reprezinta una dintre disfunctiile care perturba somnul si totodata capacitatea de concentrare. Este o problema comuna care in prezent afecteaza un numar foarte mare de persoane si ar trebui tratata cu seriozitate. Cauza principala o reprezinta stresul dar si anumite obiceiuri nesanatoase, deprinse de-a lungul anilor, cum ar fi: consumul bauturilor energizante, mesele bogate la orele tarzii ale noptii dar si sursele puternice de lumina.

Scapa de insomnie invatand sa iti disciplinezi stilul de viata. Seara consuma alimente sarace in grasimi, bea un ceai cald si pastreaza o atmosfera confortabila in camera. Aeriseste, schimba-ti periodic lenjeriile si nu mai pierde noptile. Nu in ultimul rand scapa de gandurile negative si incearca sa te concentrezi mai mult asupra sanatatii tale.

Citește și:

somn sursa foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.