Setari Cookie-uri

Importanta somnului pentru frumusete

Somnul, un factor esential pentru sanatate si frumusete.

Credeai ca somnul de frumusete este doar o zicala veche, fara nicio semnificatie? Ei, bine, afla ca intr-adevar, somnul este un factor responsabil nu doar pentru sanatatea organismului, ci si pentru aspectul tau exterior. Iata ce beneficii iti aduce odihna din timpul noptii:

1. Ten radiant

Iti doresti o piele radianta si neteda? Cosmeticele nu vor face minuni daca urmezi un stil de viata haotic. Dormi cel putin 8 ore pe noapte si vei capata un ten luminos cu o culoare uniforma. Somnul stimuleaza productia de colagen responsabila pentru elasticitatea pielii. Astfel, pe timpul noptii mecanismele de regenerare se pun in miscare si efectele befenice nu vor intarzia sa apara. Odihneste-te corespunzator si pe langa un chip luminos vei obtine si o privire proaspata, lipsita de cearcane.

2. Tine ridurile la distanta

Colagenul responsabil pentru elasticitatea tesuturilor pielii tine si ridurile la distanta. Asadar, inca un motiv in plus sa acorzi intaietate somnului de frumusete. Relaxeaza-te, gaseste-ti o pozitie confortabila de somn si incearca sa iti eliberezi mintea de ganduri pentru a fi complet detasata de stres.

Citește și:

Ridurile se pot forma in timpul somnului si datorita lenjeriei de pat nepotrivite. Alege perne moi si tesaturi placute la atingere. Iti recomandam seturi de asternuturi din colectia Bovi de la Mobexpert. Ai de ales intre lenjerii si fete de perna confectionate din satin sau bumbac, simple sau cu aplicatii de dantela crosetata.

3. Echilibreaza dieta

Somnul are efecte pozitive si pentru sistemul digestiv. Echilibreaza digestia si are un efect benefic asupra siluetei. Cel putin cu doua ore inainte de somn evita mancarurile bogate in grasimi si consuma mai multe lichide. Exercitiile fizice sunt recomandate cu minim 45 de minute inainte de culcare.

Aseaza-te in pat relaxata si chiar daca nu ti s-a facut inca somn, detensioneaza-ti mintea meditand putin. Foloseste aceasta metoda cand esti nelinistita si o sa-ti calmezi mai usor gandurile.
Hidratarea, foarte importanta pentru piele este de asemenea stimulata pe timpul noptii. De aceea, seara este bine sa aplici orice crema nutritiva care va fi absorbita de piele in timpul somnului si va imbunatati aspectul siluetei tale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.