Setari Cookie-uri

5 retete iubacioase de Valentine's Day

Pregateste un meniu special pentru Valentine's Day si fa-l sa te iubeasca si mai mult. De la micul dejun in pat si pana la cina romantica in doi, ai tot atatea ocazii sa il indulcesti si sa il cuceresti. Nu uita ca ai la indemana vechiul truc cu afrodisiacele. Il poti seduce cu fructe exotice.

Delicii de Sf. Valentin Pregateste un meniu special pentru Valentine's Day si fa-l sa te iubeasca si mai mult. De la micul dejun in pat si pana la cina romantica in doi, ai tot atatea ocazii sa il indulcesti si sa il cuceresti. Nu uita ca ai la indemana vechiul truc cu afrodisiacele. Il poti seduce cu fructe exotice.

Mic dejun in pat
Sfantul Valentin va fi in timpul saptamanii anul acesta asa ca petreceti dimineata impreuna inainte sa va desparta programul zilei. Trateaza-l cu ceva dulce ca sa stie ce-l asteapta mai pe seara.

Ingrediente:
4-5 gofre (cumparate de-a gata din alimentara)
1-2 fructe mango, curatate si taiate cubulete
1 castron de capsune, taiate bucatele
1 lingura de zahar
frunze de menta
frisca

Preparare:
Pune fructele bucati intr-un castron si amesteca-le cu o lingura de zahar. Pune-le de seara in frigider. Dimineata, incalzeste gofrele la sandwich-maker. Adauga pe fiecare gofre cateva fructe si putin din siropul pe care le-au lasat pe fundul castronului. Decoreaza cu frisca si menta. Savureaza.

Surpriza
Pregateste-i o supa de fructe si fa ziua neuitat. Cateva fructe exotice vor face dintr-o ocazie speciala un rasfat de Sf. Valentin.

Ingrediente:
2 portocale, decojite, fara pielita
2 maracuia (fructul pasiunii) – iti trebuie cam 4 linguri de pulpa si de seminte
1 fruct de mago, decojit, fara pielita
1 ceasca de piure de fructe exotice
½ ceasca serbet de fructe
1 ceasca de zahar
1 albus de ou batut usor
4 frunze de salvie

Preparare:
In oala de supa, amesteci o cana de apa, zaharul si piureul de fructe exotice si le tii pe foc pana cand amestecul da in clocot. Iei oala de pe foc, il lasi la racit si apoi il pui in frigider timp de o ora. Frunzele de salvie trebuie pregatite mai din timp: le ungi cu un strat subtire de albus de ou si le acoperi cu zahar, trebuie lasate la uscat mai multe ore.

In farfuriile largi de supa pui cubulete de mango si de portocala, presari peste ele cele 4 linguri de maracuia – pulpa si seminte. Scoti supa din frigider si o pui in farfurii peste fructe. La final adauga in mijlocul farfuriei o lingura de serbet de fructe si pune deasupra o frunza de salvie, preparata cu albus de ou si zahar.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.