Setari Cookie-uri

Sfaturi feng-shui pentru dormitorul tau

Cand iesi din casa nu te imbraci la intamplare, nu-ti alegi accesoriile dand cu banul, si nici destinatia de vacanta ghicind in cafea.

De ce ti-ai lasa atunci dormitorul la voia intamplarii? Nu doar oamenii au nevoie de reimprospatare, ci si spatiile in care locuim, iar pentru ele s-a inventat feng-shui, un fel de acupunctura pentru casa. Daca respecti principiile acestei credinte vechi poti atrage energiile pozitive in spatiul tau personal. Si pentru ca vara, faza de Yang maxim, aduce cu ea forte creative, ce moment mai bun ai putea gasi sa-ti reinventezi dormitorul si sa inviti vara in casa, apeland la cele 5 elemente (pamant, metal, apa, lemn si foc)?

1. Incepe prin a alege o culoare dominanta, care e data de orientarea camerei in functie de punctele cardinale
. Daca fereastra dormitorului e orientata spre sud, care are drept simboluri vara si pasarea Phoenix, atunci camera trebuie sa aiba peretii in culorile focului, de la rosu la oranj sau galben. O camera care da spre vest, simbol al toamnei, e bine sa fie decorata in alb sau in culori metalice (auriu, argintiu). Orientarea estica, simbol al primaverii si avandu-l drept reprezentant pe dragon, are nevoie de culori din sfera terestra: verde, albastru, maro. Un dormitor cu fereastra spre nord, simbolizat de testoasa, trebuie sa aiba tonuri dominante de negru, gri petrol si albastru inchis. Orice nuanta nu trebuie insa folosita in exces, cele mai problematice fiind culorile “de foc”. Prea mult rosu sau oranj iti pot da stari de anxietate, asa ca e indicat sa temperezi locul cu niste accente metalice (alb, alabstru, verde) care mai calmeaza. E dea juns sa ai pernele, fata de masa sau un poster in alta nuanta, desi acest efect de racire poate fi recreat si de o mica fantana sau de muzica ambientala ce imita sunetul ploii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.