Setari Cookie-uri

Cea mai buna metoda verificata pentru a te apuca si a te tine de SPORT

Obtine un corp de invidiat!

• Vrei sa stii prin ce vei trece in prima perioada dupa ce te apuci de sport?
• Vrei sa fii pregatit pentru a trece cu succes de perioada cea mai grea?
• Ti s-a intamplat sa iti faci abonament la sala si apoi dupa cateva sedinte sa te lasi?

Am ajuns sa fiu pasionata de mersul la sala. Merg aproape in fiecare zi, cel putin o ora. Dar nu a fost intotdeauna asa. Nu am excelat niciodata la sport si nu faceam exercitii in mod regulat. Mi-au trebuit multe incercari ca sa-mi formez un obicei din a face exercitii fizice. Una din cele mai importante lectii pe care le-am invatat din incercarile mele esuate a fost ca daca vrei ca o activitate sa devina un obicei, trebuie facuta zilnic.

Primele dati cand am incercat sa-mi formez un obicei din a ma antrena am esuat. Incercand sa fac antrenamente doar de 2 sau 3 ori pe saptamana pur si simplu nu a functionat. Modul prin care am reusit pana la urma a fost sa fac din asta o rutina zilnica. Stiu ca pare lipsit de sens sa fie mai usor sa-ti formezi un obicei din a exersa zilnic, dar daca studiezi atent mecanismele de formare a obiceiurilor, totul se leaga.

Citește și:

sport la sala sursa foto: shutterstock.com

Obiceiurile zilnice sunt intarite mai des

Vointa nu este cea mai mare problema atunci cand incercam sa ne formam un obicei. Majoritatea persoanelor au destula vointa cat sa treaca de primele 2-3 saptamani cand schimbarea este necesara. Problema pentru multi apare atunci cand nu sunt suficient de motivati pentru a continua obiceiul respectiv pe pilot automat.

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.