Setari Cookie-uri

10 locuri pe care sa le vizitezi inainte de sfarsitul lumii

Cateva dintre cele mai importante obiective turistice din lume...

Toata discutia legata de razboi si lovituri nucleare ne face sa credem ca ar trebui sa ne grabim sa vedem ce are specia umana de oferit. Iata 10 locuri pe care ar trebui sa le vizitam, inainte de sfarsitul civilizatiei umane.

Capela Sixtina

Europa nu a fost denumita "leaganul civilizatiei" fara niciun motiv, iar Capela Sixtina serveste drept dovada in aceasta directie.

Chiar daca nu apreciezi importanta sa spirituala, Capela Sixtina detine lucrari de Michelangelo, Sandro Boticelli si Pietro Perugino, trei dintre cei mai importanti artisti ai Renasterii.

Marele Zid Chinezesc

Constructia Zidului Chinezesc a inceput in secolul VII i.Hr. si a durat mai multe sute de ani. Este cea mai lunga fortificatie construita vreodata, menita sa opreasca invazille mongolilor si ale inamicilor dinastiei Manchu.

La lungimea sa maxima, Marele Zid Chinezesc se intindea pe 6.000 de kilometri.

Citește și:

Islanda

Islanda este o mica perla de ciudatenie incantatoare in nordul Europei.

Merita sa ajungi aici pentru peisajele scoase parca dintr-un film science-fiction: cascade uriase partial inghetate, Aurora Boreala, apusuri si rasarituri de soare deosebite, tundra inghetata care se intinde pe sute de kilometri si o populatie mereu dispusa sa petreaca.

Santorini

Daca preferati o clima mai calda, atunci poate ca Santorini v-ar atrage mai mult. Legenda spune ca eruptia vulcanica din urma cu mii de ani care a avut loc pe insula ar fi reprezentat cataclismul care a distrus Atlantida.

Astazi, Santorini este o insula renumita pentru peisaje spectaculoase, arhitectura interesanta si istorie plina de povesti.

Citeste continuarea articolului pe 9AM.RO.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.