Setari Cookie-uri

Despre riscurile alimentatiei nesanatoase, cu Prof. Dr. Nicolae Hancu

Potrivit celor mai recente date emise de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, principalele cauze de mortalitate in lume sunt provocate de un stil de viata nesanatos in ceea ce priveste alimentatia si nutritia: 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentatie incorecta si dezechilibrata.

Comunicat de presa

Care sunt factorii de risc ai alimentatiei nesanatoase si in ce masura ne pot afecta, ne spune prof. dr. Nicolae Hancu, membru al Academiei Romane si autor al ghidului "Abecedar de Nutritie".

Cea mai grava consecinta este aceea ca alimentatia nesanatoasa cauzeaza asa numitele "boli ale Occidentului", precum bolile cardiovasculare si cerebrovasculare, diabetul zaharat, obezitatea si suraponderea, dislipidemiile ( cresterea colesterolului si a trigliceridelor in sange ), cancerele etc.

Aflam cum putem preveni aceste boli printr-o alimentatie echilibrata asociata cu un stil de viata sanatos chiar din Abecedarul de Nutritie, ghidul care ne invata sa devenim propriii nostri nutritionisti.
In ceea ce priveste cauzele care conduc la o alimentatie nesanatoasa, Abecedarul de Nutritie mentioneaza dezechilibrul caloric si nutritiv, cauzat, la randul sau, de excesul caloriilor alimentare, consumul crescut de grasimi saturate ( animale ) si de tip trans-, excesul de dulciuri ( glucide simple ), aportul crescut de sare sau consumul abuziv de alcool.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.