Setari Cookie-uri

Cum aduci dragostea in viata ta? Feng Shui si viata sentimentala

Descopera secretele din spatele misterioase arte Feng Shui

Pentru a intelege principiile Feng Shui, trebuie sa ne familiarizam intai cu conceptual central al acestei filozofii, armonia dintre Yin si Yang. Potrivit vechilor legende, Yin si Yang denumeau partile unui deal, cea care se afla in umbra si cea luminata de soare. Mai tarziu, acestea au devenit componentele fortei vitale qi.

Yin este descris ca fiind partea feminina a intregului natural, pasiva si slaba. Yang este principiul masculin al naturii, puternic, activ.

Yin

Simbolizeaza partea stabila, nestramutata, pamantul. Acesta are capacitatea sa se contracte su sa se condenseze. Reprezinta acea parte intunecata a naturii, rece si umeda. Transpus in sfera umana, Yin este simbolul feminitatii si al inertiei.

Alte trasaturi asociate cu Yin: negru, luna, noapte, nord, frig, iarna, intuitive,imaginatie, creatie, pasivitate.

Citește și:

sursa foto shutterstock detaliu spa

Yang

Acesta este expresia fortei ceresti. Yang are capacitatea de a se extinde. El este principiul activ al lumii, intaiul miscator al fiintelor. In natura este exprimat prin lumina, caldura, uscaciune. In sfera umana, Yang este expresia pozitiva a emotiilor.

Alte trasaturi asociate cu Yang: vara, zi, sud, caldura, soare, miscare, agresiune, exuberanta, expaniune, activitate

Interactiunea eterna dintre cele doua principii este cunoscuta sub numele de Taiji. Pentru a pastra echilibriul primordial, cele doua trebuie sa functioneze si vor funtiona doar impreuna. Yin nu poate exista fara Yang si invers. Pe scurt, cele doua principii imbinate reprezinta legea naturii, cursul natural al vietii.

Importanta cele doua principii in Feng Shui

Cele doua forte trebuie sa se afle intr-un echilibru permanent. In caz contrar, pot aparea efecte negative pe plan emotional dar si fizic. Uneori te simti deprimata, trista, obosita si nu ai motive. Este foarte posibil sa traversezi o perioada de dezechilibru energetic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.