Setari Cookie-uri

Top 5 bijuterii care au intrat in istorie

O colectie cu cateva dintre cele mai frumoase bijuterii ale lumii

Bijuteriile pot fi simboluri ale pretuirii pentru cineva sau expresia materiala a unui alt sentiment puternic. Insa dincolo de acest fapt, podoabele pretioase nu arata doar averea cuiva ci pot simboliza si un anumit status social. De-i corect sau ba ramane la libera cugetare a fiecaruia.

Familiile regale din toata lumea pun foarte mult pret pe ele si folosesc cele mai opulente bijuterii la evenimentele speciale. Multe dintre acestea sunt cunoscute acum pentru toata lumea si au in spate ani grei de istorie, pe alocuri presarata cu drame si tragedii care au depasit granite.

Am ales pentru voi 5 dintre cele mai spectaculoase bijuterii purtate fie de nume mari din cetatea filmului, fie de capetele incoronate.

1. Diamantul “Inima oceanului”

Bijuteria superba este diamantul pe care Kate Winslet l-a purtat atunci cand a interpretat-o pe Rose, personajul principal din Titanic.

Citește și:

In film, Caledon Hockley ii explica logodnicei sale ca diamantul a apartinut regelui Ludovic al XVI-lea si a fost taiat in forma de inima abia dupa Revolutia Franceza. Desigur ca modelul folosit in pelicula nu este un diamant veritabil.

Cu toate acestea, casa de bijuterii Harry Winston a produs o replica exacta a colierului si a inlocuit celebrul diamant cu un safir.

Gloria Stuart, actrita care a jucat-o pe Rose ajunsa la varsta inaintata, a purtat creatia Harry Winston la ceremonia decernarii premilor Oscar in 1997.

Giuvaerul are un pret estimativ de 20 de milioane de dolari si este cea mai scumpa bijuterie purtata la festivitatea Academiei de Film. Valoarea sa este atat de mare incat doar copiile se vand in licitatii la pretul de 3,5 milioane de dolari.

foto Guliver/Splash News

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.