Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai bune filme cu vampiri: Adio, Edward Cullen!

Chiar daca vrem sa recunoastem sau nu, toate avem cateva filme cu vampiri care ne-au pasionat, ne-au marcat si pe care ne dorim sa le revedem cu placere.

Vampirii exista de cand lumea, fiinte fascinante, nemuritoare si misterioase care nu inceteaza sa ne farmece. In ultima perioada, entuziasmul fata de vampiri si filme cu vampiri a crescut de la an la an. Daca ar fi sa recapitulam ultimii ani ai filmelor cu vampiri, in 2012 Abraham Lincoln a fost reinventat pe marile ecrane in chipul unui nemilos vanator de vampir, in 2013 se schimba putin registrul - de la vampiri la zombie prin povestea de dragoste dintre un corp rece si un corp cald din filmul Iubitul meu este un zombie. In 2014 oare ce filme cu vampiri ii vor incanta pe fanii acestui gen?

Cand a aparut Twilight, toata lumea a luat-o razna si s-a indragostit de vampirasul frumusel, chinuit de demoni interior, stralucitor ca Tinker Bell si tandru ca Leslie Nielson in Dracula – Un mort iubaret.

In timp ce Bella miorlaia pe langa el ca vrea sa pacatuiasca premarital, in capul meu avea loc urmatoarea ecuatie: deci Edward este mort, din punct de vedere anatomic. Nu-i bate inima, nu curge sangele. In acest caz, cum ar fi putut el sa…stea drepti si sa-si faca datoria? Si daca printr-o minune statea in pozitie erecta, sarmana Bella, ce cistita o paste! Sa nu ne incurcam totusi in detalii tehnice.

Citește și:

Povestea in sine este visul oricarei adolescente: isi gaseste iubirea vietii care este vesnic verde, frumos ca ingerii si putred de bogat, se casatoresc si traiesc fericiti pana la adanci ce?

Vampirul a fost intotdeauna o sursa de inspiratie iar Bram Stoker a dat startul acestei frenezii atunci cand a publicat “Dracula”. Intre noi fie vorba, scriitorului nici a sarmale nu i-a mirosit niciodata, cu atat mai putin sa puna piciorul in tara de dincolo de padure.

In orice caz, nu exista an in care Hollywood-ul sa nu produca macar un film care sa aiba in centrul actiunii o poveste de dragoste intre vampiri si oameni. Se adauga in compozitie una bucata varcolac si un sabat de vrajitoare, in unele cazuri si cate un zompir (vezi sezonul urmator din True Blood) si fabrica de bani e gata!

Daca te-ai saturat de vampirii cumintei care zic saru’mana in loc sa suga erotic de gat, iata mai jos TOP 5 cele mai bune filme cu vampiri seriosi, rai si extrem de senzuali.

Citește și:

1. Dracula – 1992

Regia: Francis Ford Coppola

Distributie: Winona Ryder, Gary Oldman, Anthony Hopkins, Keanu Reeves

Replica memorabila: Am traversat oceanele timpului ca sa te gasesc

Pelicula este cu siguranta cea mai aclamata productie de gen si respecta foarte fidel linia romanului original. Dracula este un conte roman interesat de achizitia unor domenii pe teritoriul Regatului Unit iar tanarul Harker vine sa il asiste in demersurile sale legale.

Avocatul ramane prizonierul vampirului si este torturat de cele 3 mirese ale lui (doua dintre actrite sunt de origine romana iar a treia este Monica Bellucci).

Atras de asemanarea incredibila dintre Mina si sotia sa moarta in urma cu sute de ani, contele ajunge in Marea Britanie si lasa in urma sa un sir de crime odioase.

Desi filmul nu are tenta erotica, atractia si tensiunea sexuala dintre Winona Ryder si Gary Oldman isi lasa amprenta asupra cinefililor.

Citește și:

Luxurianta, senzuala, pasionala, inspaimantatoare, pelicula a fost aclamata pentru maiestria regizorala a lui Coppola si pentru efectele speciale cu iz clasic.

Costumele, interpretarea si coloana sonora pozitioneaza Dracula in fruntea listei filmelor cu vampiri.

Citeste pe Kudika.ro

Legaturi periculoase: Idilele imorale din pelicule de Hollywood

Vizionare placuta


Kudika
30 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.