Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai bune carti despre sex din istorie

O perspectiva in timp asupra sexualitatii: De la Kama Sutra in laborator

3. Kama Sutra

Originile cele mai cunoscute carti cu indicatii sexuale s-au pierdut in istorie. Cercetatorii o plaseaza oriunde din anul 400 i.e.n pana in 200 e.n.Kama Sutra a ajuns in Europa la sfarsitul secolului al XIX iar prima traducere este atribuita lui Sir Richard Francis Burton.

Dincolo de a fi o carte despre sexualitate, in ea sunt tratate numeroase aspecte ale vietii din India perioadei respective si ofera o imagine interesanta asupra pozitiei genurilor atat in societate cat si in spatiul casnic.

Kama Sutra este impartita in 7 parti si 36 de capitole. Prima parte se refera la scopul vietii in general, importanta unei minti bogate si bune maniere.
A doua parte se refera in mod explicit la placerile senzuale, pozitii sexuale si diferite manifestari ale preludiului.

Barbatii si femeile sunt grupati pe categorii de animale, in functie de marimea penisului si adancimea vaginului. Astfel, indienii puteau fi barbati-iepure, barbati-taur sau barbati-armasari. In functie de profunzimea yoni-ului,femeile puteau fi caprioare, iepe sau elefanti.

Citește și:

4. Human sexual response (1966) – William Masters si Virginia E. Johnson

Masters era un reputat ginecolog care si-a intins aria de studiu in domeniul sexualitatii umane. Alaturi de cea care urma sa ii devina sotie in 1971, el a efectuat o serie de cercetarii si experimente sexuale cu subiecti umani pentru a determina ce se intampla mai exact in organism atunci cand doi oameni fac sex.

Intreaga lume stiintifica a fost revoltata de initiativa sa insa rezultatele obtinute sunt inca puncte de reper in domeniu. Cei doi au impartit raspunsul sexual in 4 mari etape: excitarea, platoul (punctul maxim de excitare insa fara orgasm), orgasmul si rezolutia.

Canalul Showtime produce in prezent un serial bazat pe viata celor doi cercetatori iar primul episod a fost difuzat pe 29 septembrie 2013.

5. Gradina parfumata a placerilor senzuale (secolul XII -XV) – Muhammad ibn Muhammad al-Nafzawi

Cartea este considerata o Kama Sutra a Arabiei, desi din multe perspective este o lucrare mai complexa. In paginile sale sunt descrise acele calitati pe care un barbat si o femeie trebuie sa le posede pentru a fi atragatori. De asemenea, al-Nafzawi scria despre tehnici sexuale complicate insa dadea solutii si pentru disfunctii sau maladii.

Citește și:

O parte foarte importanta a cartii se concentreaza asupra riscurilor si bolilor care pot fi transmise in urma contactului sexual.

Gradina parfumata a ajuns in Europa abia in 1886 datorita lui Sir Richard Francis Burton, cel care a tradus si Kama Sutra.

In anul 2000, Jag Mundhara a regizat un film cu tente erotice care poarta acelasi nume insa nu a fost foarte bine primit de critici.

foto prima pagina shutterstock femeie cu carte

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.