Setari Cookie-uri

Cele mai ciudate practici sexuale din antichitate

Top 4 ciudatenii sexuale din perioada antica

In epoca moderna, sexul si erotismul sunt peste tot, de la productii cinematografice pana la reclame pentru blugi. Desi se pare ca noi ne-am dezbracat de inhibitii si nu ne este teama sa ne manifestam sexualitatea, lipsa de pudoare si-a atins probabil apogeul in Roma antica, atunci cand aproape nimic nu mai era tabu. Chiar si asa, nu doar locuitorii Cetatii eterne aveau metehne sexuale cel putin interesante.

1. Prostitutia sacra

Obiceiul sexului in lacasele de cult era raspandit in perioada antica din Asia sau Africa pana in Europa. In Grecia, aceste ritualuri se practicau cu precadere in Corint. Aici exista un templu in care era slavita Afrodita. Preotesele ei puteau intra in transe in urma contactelor sexuale si transmiteau astfel oamenilor mesajele zeitei.

De asemenea, tot prin aceasta metoda se credea ca barbatii erau vindecati de impotenta sau femeile de infertilitate. O nota aparte o face Sparta, loc in care nu s-a practicat niciodata cea mai veche meserie din lume.

Citește și:

O forma interesanta de prostitutie o desfasurau hetairele. Acestea erau femei educate si foarte influente care isi vindeau nu doar serviciile sexuale, ci si compania. Acestea erau prezente obisnuite la symposium, petrecerile pline de fast ale vremii si isi plateau taxele cu regularitate.

Comparativ cu prostituatele obisnuite din bordeluri care erau, de cele mai multe ori, sclave eliberate, hetairele proveneau din familii bune.

hetaira si priapus

Hetaira (Franciszek Zmurko) si Priapus (pictura murala din Pompeii)

2. Venerarea simbolurilor falice

Una dintre cele mai vechi dovezi ale cultului falic dainuieste in ruinele orasului Pompeii. In cinstea organului genital masculin erau confectionate talismane sau ridicate mici altare in casa. Penisurile astfel reprezentate ofereau protectie impotriva raului, a deochiului in mod special.

Citește și:

De altfel, cuvantul priapism este de origine elena si provine de la numele zeului Priapus, protectorul roadelor, al vitelor si al fertilitatii. Acesta este fiul Afroditei, un alt simbol al fertilitatii, si al zeului Dionis. In toate reprezentarile sale, mica divinitate agrara este prezentata cu un penis urias.

Venerarea falusului este o practica actuala in Komaki, Japonia si este celebrat in cadrul unui festival grandios. Penisuri enorme sunt plimbate pe strazi de femei si barbati deopotriva in timpul primaverii pentru fertilitate si pentru culturi bune. Oamenii inalta rugaciuni in fata unui falus enorm din templu si consuma produse in forma de penis.

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.