Setari Cookie-uri

Obiceiuri de Paste

Obiceiurile corespunzatoare Sarbatorilor Pascale sunt diferite de la zona la zona sau de la oras la oras. Noi le-am pregatit pe cele mai frumoase si mai raspandite dintre ele.

Sfintele Sarbatori Pascale sunt pline de emotie si de o incarcatura spirituala foarte frumoasa. Cei mai multi spun ca nu au acelasi farmec pe care il au cele ale Nasterii Domunul, insa eu cred ca fiecare sarbatoare este speciala in felul ei.

Asa cum ne-am obisnuit avem parte de numeroase obiceiuri, traditii si superstitii in ceea ce priveste sarbatorile crestine, iar la noi acestea difera de la regiune la regiune si chiar de la oras la oras.

Sa vedem care sunt cele mai cunoscute dintre ele si cele mai frumoase.

foto: oua de Pasti, Shutterstock

Pentru ca traditiile de Paste incep cu saptamana premergatoare Sfintei Sarbatori care poarta numele de Saptamana Mare, o sa incepem cu Joia Mare in care se inrosesc ouale si se merge la biserica unde are loc Denia celor 12 Evanghelii. Credincioasele sunt pregatite cu o sfoara lunga pentru a-si pune cate o dorinta la fiecare Evanghelie. In fiecare luna se desface cate un nod pentru ca doritele sa se implineasca.

Citește și:

Vinerea Mare mai poarta si numele de Vinerea Seaca cand se tine post negru si nu se face treaba. Se duc flori la biserica si se trece pe sub masa pentru a avea noroc si sanatate tot restul anului.

Sambata Mare este una dintre cele mai agitate zile. Femeile termina toata treaba pana apune soarele, se spala pe cap si se imbraca in haine curate si se roaga la icoane pentru sanatate si pentru bunastarea familiei.

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.