Setari Cookie-uri

Top 5 + 1 carti care au prezis viitorul

Literatura si stiinta merg mana in mana

Cartile SF sunt, de regula, inchipuiri ale autorilor despre o lume a viitorului.Desi sunt lucrari de fictiune, unele dintre ele au prezis cu o exactitate incredibila inventii care au aparut uneori la zeci de ani dupa ce romanele au vazut lumina tiparului.

1. 2001: O odisee spatiala, Arthur C. Clarke

A prezis: iPad-ul si stirile online

Cartea si filmul 2001: A Space Odyssey s-au dezvoltat impreuna, sub obladuirea scriitorului Arthur C. Clarke si a regizorului Stanley Kubrick. Ambele sunt apreciate pentru exactitatea cu care au descris modalitatea in care se desfasoara un zbor in spatiu si pentru detaliile extrem de tehnice.

De fapt, regizorul nu a ignorat niciun detaliu iar in film apar chiar instructiuni de folosire a toaletei in gravitatie 0.

Unul dintre personaje are un instrument foarte asemanator unui iPad pe care il conecteaza la circuitul informational al navei si citeste in timp real ultimele stiri de pe pamant.

Citește și:

femeie din viitor

shutterstock femeie din viitor

2. 1984, George Orwell

A prezis: Supravegherea permanenta de catre guvern

Intr-un viitor distopic guvernat de un sistem politic denumit socialismul englez, oamenii sunt supravegheati in permanenta de catre guvern prin intermediul unui soi de televizoare care functioneaza ca un canal de comunicare cu doua sensuri. Locuitorii statului nu au niciun fel de intimitate si le este urmarit fiecare cuvant.

Desi nu avem instalate camere de filmat in locuintele private, in ultimii ani mai multe guverne, in frunte cu cel al Statelor Unite ale Americii au fost acuzate ca asculta ilegal conversatiile telefonice ale cetatenilor.

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.