Setari Cookie-uri

16 metode ciudate de contraceptie de-a lungul timpului

Modalitati anticonceptionale din istorie

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au incercat sa gaseasca leacuri si alifii pentru orice. Prevenirea unei sarcini nedorite i-a tinut ocupati pe invavati si pe moasele satesti deopotriva. Desi urmatoarele metode anticonceptionale au fost folosite in trecut, acestea nu sunt sigure. De aceea, nu incurajam folosirea lor ci doar metodele recomandate de medicii specialisti.

1. Morcov salbatic

Englezii numesc aceasta planta „dantela reginei Ana”. Se credea ca semintele sale au rol contraceptiv daca sunt administrate in maxim 8 ore de la contactul sexual. Acestea isi pierdeau utilitatea daca erau inghitie inainte de contactul sexual.

Desi ingerarea lor nu ar fi avt cine stie ce alte fecte adverse in afara de o usora constipare, morcovul salbatic era destul de usor de confundat cu alte plante toxice, ducand astfel la intoxicatii severe sau chiar deces.

Citește și:

2. Infuzie de menta

Pentru ca aceasta planta sa isi faca efectul, femeile consumau o concentratie puternica preparata din frunzele si tulpina de menta. Aceasta metoda ar fi fost folosita pana in secolul al XVII-lea.
Prepararea ei necesita o atentie sporita pentru ca o concentratie prea mare ar fi indus organismul intr-un soc toxic.

femeie cu ceai din plante

foto shutterstock femeie cu cana de ceai

3. Angelica asiatica

Dong quai este mai degraba un abortiv decat o metoda anticonceptionala. Angelica asiatica era consumata pentru reglarea menstruatiei sau usurarea crampelor. Consumata insa in timpul sarcinii, aceasta ar fi provocat o serie de contractii uterine care ar fi dus la avort.

4. Bumbac

Aceasta metoda de contraceptie a fost mentionata prima data in 1550 intr-un tratat medical egiptean. Femeile erau sfatuite sa amestece seminte de salcam, bumbac si miere pana cand obtineau o pasta groasa pe care trebuia sa o introduca in vagininainte de contactul sexual.

Citește și:

5. Radacina de Caulophyllum thalictroides

Amerindienii numeau aceasta planta „cohos albastru” si contine doua substante abortive puternice: oxitocina si caulosaponin, proprie radacinii, ambele declansatoare de contractii uterine.

6. Papaya

Fructul verde de papaya se folosea pentru prevenire sau avortarea unei sarcini. Acesta isi pierdea calitatile in momentul in care era copt. Se credea ca un barbat care mesteca semintele fructului devenea aproape steril iar procesul ar fi fost reversibil atunci cand se stopa consumul.

7. Mercur

Pana in Evul mediu, oamenii au fost fascinati de metalul lichid care era prescris pentruo sumedenie de afectiuni. In China antica in mod special femeile erau sfatuite sa bea mercur atunci cand voiau sa scape de o sarcina sau sa evite aparitia uneia. Cu siguranta metoda era eficienta pentru ca mercurul este toxic pentru organism si provoaca in acelasi timp distrugerea plamanilor si a ficatului, a creierului si a inimii.

Citește și:

8. Virnant (ruta graveolens)

In general este cultivata ca planta decorativa sau apare spontan in flora perena. In secolul al doilea, medicul grec Soranus recomanda femeilor infuzia de virnant pentru proprietatile sale abortive.

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.