Setari Cookie-uri

15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

Te-ai fi gandit vreodata ca poti tine tantarii si alte insecte la distanta cu ajutorul cafelei? Afla si alte lucruri surprinzatoare despre acest ingredient minune.

Pe langa puterea energizanta pe care o are cafeaua, aceasta are multe proprietati pentru organismal nostru. De la proprietati nutritive pana la proprietati cosmetice, cafeaua poate fi utilizata pentru numeroase activitati.

foto: boabe de cafea, Shutterstock

1. Pigmenteaza nuantele de brunet

Prepara o cafea tare si ia-o cu tine la dus. Ai grija sa nu fie foarte fierbinte pentru ca nu vrei sa te friga atunci cand o vei utiliza. Dupa ce te speli pe cap, toarna cafeaua preparata pe parul umed si lasa sa actioneze 30 de minute dupa care clateste cu apa calduta. Parul tau va fi mai stralucitor si va avea un parfum imbietor.

2. Reduce semnificativ celulita

Modalitatile prin care putem prepara cafeaua astfel incat sa ne ajute la lupta impotriva celulitei sunt numeroase, dar am sa va spun reteta mea secreta. Prepara un scrub din zatul de la o cafea, o lamaie sau o portocala rasa, doua linguri de ulei de masline si maseaza bine pielea cu aceasta compozitie. Lasa sa actioneze cateva minute si clateste.

Citește și:

3. Elimina mirosul de mancare al mainilor si le catifeleaza

Poate ti se intampla adesea sa gatesti cu ceapa sau usturoi, iar mirosul sa iti ramana impregnate pe maini. Tocmai ai primit un telefon si trebuie sa pleci, dar ce faci cu mirosul de mancare? Simplu: ia cateva boabe de cafea si freaca-le in maini. Pe langa faptul ca va elimina mirosul neplacut, va catifela mainile si le va hidrata.

4. Tine insectele la distanta

Datorita mirosului puternic, cafeaua tine insectele la distanta, in special tantarii. Daca iti place sa stai afara in gradina, iar mirosul produselor pentru insecte nu este pe placul tau, pune boabe de cafea sau cafea macinata intr-un bol si insectele vor sta la distanta.

5. Stimuleaza recolta de morcovi si ridichii

Atunci cand plantezi semintele de morcovi si cele de ridichii ar fi bine sa le amesteci cu cafea macinata. Aceasta constituie un excelent fertilizator si va stimula dezvoltarea plantelor care vor da roade mult mai repede.

Citește și:

6. Elimina mirosurile neplacute din frigider

Pentru ca ai suficiente alimente in frigider si poate nu vrei sa le invelesti pe toate in folie alimentara este posibil ca mirosurile sa se amestece si sa nu iti placa rezultatul. Poti pune cateva boabe de cafea sau cafea macinata intr-un filtru de cafea sau chiar pe o farfuriuta si mirosurile neplacute sunt eliminate.

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.