Setari Cookie-uri

20 de Utilizari surprinzatoare ale otetului

Otetul este unul dintre ingredientele cu numeroase utilizari. Noi le-am ales pe cele mai importante dintre ele si cele mai benefice. Speram sa iti fie de ajutor.

Poate ca este deja cunoscut filmuletul de pe YouTube cu otetul de mere care inlocuieste samponul, dar eu v-as recomanda sa il utilizati la clatire pentru a elimina matreata.

Pe langa acest lucru, otetul are mult mai multe utilizari neobisnuite. Eu cred ca o sa va fie de folos si va indemn sa folositi otetul nu doar pentru gatit. Numeroasele lui beneficii sunt uimitoare.

foto: otet de mere rosii, Shutterstock

1. Distruge buruienile din gradina. Datorita concentratiei mare de acid acetic pe care o regasim in compozitia otetului, il putem folosi in locul pesticidelor comerciale atunci cand buruienile din curte ne strica gradina.

2. Inlatura grasimea intarita de pe vase. Se toarna otet peste vasele cu grasime intarita si se lasa la inmuiat. Imediat ce otetul incepe sa actioneze grasimea se desprinde singura de pe vase.

3. Ofera stralucire obiectelor din inox. Produsele pentru curatarea obiectelor din inox au un miros neplacut si toxic de cele mai multe ori. Poti apela cu incredere la otet pentru curatarea acestuia si vei vedea imediat diferenta.

Citește și:

Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

4. Inlocuieste balsamul de par. Otetul de mere este ideal pentru a obtine un par fin si matasos. O singura cescuta adaugata in apa cu care clatim parul face minuni.

5. Dizolva rugina datorita acidului acetic continut. Acesta intra in contact cu metalul oxidat si ii reda stralucirea eliminand cu succes petele de rugina.

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.