Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Mircea Eliade

Te-am iubit asa cum m-ai iubit si tu, ca un nebun, ca un strigoi, fara sa inteleg ce fac

Adevar

Daca adevarul nu se afla prin dragoste, oriunde s-ar afla el, nu ma intereseaza.

Amintiri

Amintirile sunt icoanele timpului pierdut.

Barbat

Camaraderia dintre un barbat si o femeie tanara este posibila numai daca amandoi sunt foarte inteligenti sau daca amandoi iubesc. Altminteri, este o simpla tovarasie mai mult sau mai putin insipida, foarte putin interesanta sufleteste, sau o etapa preliminara a unei legaturi tot atat de putin interesante.

Iar prietenia intre un barbat si o femeie tanara este, de asemenea, un mare vant, cu majuscule, daca nu e alimentata de inteligenta si sustinuta de dragostea pe care fiecare din ei o poarta unei alte persoane.

Calatorie

Cea mai pretioasa calatorie este aceea catre sufletul nostru, catre noi insine. Calatorie ce o facem in singuratate.

Dragoste

Dragostea, cat ar fi de mare, nu poate satisface niciodata.

Citește și:

Extaz

Lucrul acela elementar - sentimentul ca esti iubit - trebuie necontenit verificat, caci o singura indoiala, o singura greseala surpa totul in nebunie si extaz.

Femeie

Fetele, cand ajung femei, ori se pregatesc sa se transforme in cocote, ori isi transforma iubitul intr-un pui.

Femeie

O fata ma intereseaza prin virtutile si viciile ei. Cand le cunosc, ma dezgusta. In cele mai nebunesti imbratisari, eram indiferent. Luciditatea mea deschidea mii de ochi noi si savura privelistea membrelor desfacute sau incinerate. Am iubit prea mult metafizica pentru a nu ajunge un apropiat al fetelor. Si cu cat ma apropiam mai mult, cu atat eram mai liber si mai calm in gandurile mele.

Intotdeauna am cautat partea ingereasca sau diavoleasca din ea. Sexul, pentru mine, nu e decat o libertate in plus si o dogma pe care o pot verifica sau anula. Am spus, am trait prea mult in metafizica. Acesta este drumul catre pierzanie sau victorie prin femeie.

Citește și:

Fericire

Dar e atat de dureros si greu sa nu crezi in fericire. Pentru cei multi, fericirea ajunge chiar un sens dat existentei. Cu atat mai rau pentru ei. Fericirea nu poate fi cunoscuta, valorificata si stapanita decat dupa ce te-ai indoit de ea.

Vizionare placuta


Kudika
22 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.