Setari Cookie-uri

ASPIRINA: 15 utilizari neobisnuite

Care credeti ca este legatura dintre o aspirina si bateria unei masini?

Aspirina este unul dintre medicamentele uzuale pe care fiecare dintre noi il are in casa in caz de nevoie. Luam aspirina atunci cand racim, atunci cand avem febra musculara, o folosim chiar si in tratamentele cosmetice, insa acest medicament simplu are mult mai multe beneficii si utilizari neobisnuite.

foto: pastila in apa, Shutterstock

1. Aspirina trateaza acneea

Aspirina este un tratament eficient impotriva acneei. Se piseaza doua tablete de aspirina si se amesteca cu un pic de apa pana cand se face o pasta care se aplica pe zonele cu probleme. Se lasa la actionat cinci minute si se clateste cu apa calda.

2. Indeparteaza matreata

In afara de faptul ca este inestetica, matreata provoaca si mancarimi la nivelul scalpului ce se pot agrava si pot duce la rani deschise ce se pot infecta. Un tratament eficient este un amestec din cantitatea de sampon pe care o aplici pe par si doua tablete de aspirina pisata. Se lasa sa actioneze 2-3 minute pe scalp si se clateste cu apa calda.

Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

3. Vindeca intepaturile insectelor

Intepaturile insectelor sunt adesea insuportabile pentru ca provoaca mancarimi si uneori au chiar senzatia de arsura. Aplica pe zonele afectate o solutie realizata din aspirina pisata si apa, iar problema este rezolvata.

4. Aspirina trateaza mahmureala

Zeama de varza sau ciorba acra par tratamente din epoca de piatra si parca nici nu sunt atat de eficiente. S-a descoperit mai nou ca aspirina este cel mai bun leac impotriva unei mahmureli zdravene. Ia doua pastile de apsirina inainte sa dormi si uita de durerea de cap de a doua zi.

Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

5. Aspirina indeparteaza petele de transpiratie

Petele de transpiratie de pe haine sunt inestetice si foarte greu de indepartat, cateodata chiar imposibil. Daca folosim o solutie realizata din doua tablete de aspirina pisate si o jumatate de cana de apa fierbinte, putem uita de petele inestetice de transpiratie.

6. Ajuta florile proaspat taiate sa reziste mai mult

Atunci cand primim flori parca am vrea ca ele sa nu se mai ofileasca niciodata. Daca punem o tableta de aspirina in apa in care punem florile acestea vor rezista pana la de doua ori mai mult.

Citeste si 20 de Utilizari surprinzatoare ale otetului

7. Exfoliant pentru ten

Acidul salicilic este adesea folosit in obtinerea produselor cosmetice exfoliante. Acest compus se gaseste intr-o concentratie mai mare in aspirina asa ca putem sa pisam cateva tablete de aspirina pe care sa le amestecam cu un pic de apa si sa ne spalam pe fata pentru o exfoliere usoara.

8. Improspateaza culoarea parului

Din cauza soarelui parul are tendinta de a se decolora si de a capata o nunata de gri sau pur si simplu isi pierde stralucirea. Pentru un efect uimitor se dizolva 7-8 tablete de aspirina in apa si se intinde solutia in tot capul. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute si apoi se clateste cu apa calda.

Citeste si 15 Utilizari neobisnuite ale ceaiului

9. Are proprietati antifungice

Iritatii precum "piciorul atletului" si multe alte ciuperci ale piciorului se pot trata foarte usor cu ajutorul unei pudre realizata din cateva tablete de aspirina pisate amestecate cu pudra de talc.

10. Ingrasamant pentru sol

Bacteriile din sol afecteaza deseori dezvoltarea frumoasa si sanatoasa a plantelor. Prepara o solutie dintr-un litru de apa si o tableta de aspirina pisata cu care sa stropesti solul.

11. Indeparteaza negii

Se aplica o cantitate generoasa de aspirina pisata pe zonele cu probleme si se acopera cu un plasture pana cand negul dispare.

Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

12. Indeparteaza petele tesaturilor din fabrica

Unele articole vestimentare vin cu anumite pete inca din fabrica, pete ce sunt greu de scos cu produsele de pe piata. Pentru a rezolva aceasta problema se prepara o pasta din apa si aspirina pisata si se lasa cateva minute sa actioneze pe pata dupa care se clateste cu apa rece.

13. Aspirina vindeca bataturile

Bataturile ne fac zile fripte atunci cand avem de alergat prin tot orasul. Se vindeca foarte greu si sunt incredibil de dureroase. Un remediu eficient impotriva acestor bataturi este o pasta realizata din cateva tablete de aspirina pisate, o jumatate de lingura de apa si o jumatate de lingura de suc de lamaie. Se aplica pe zonele afectate si se acopera cu un prosop cald. Se lasa sa actioneze 15 minute si se clateste cu apa calduta.

14. Scoate petele de oua de pe haine

Petele de ou sunt destul de greu de indepartat si adesea reusim sa ne murdarim hainele atunci cand gatim. Incearca sa scoti de pe haina cat mai mult din pata si apoi freaca cu o pasta formata din apa rece si aspirina pisata.

Citeste si 15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

15. Reporneste bateria masinii

Daca bateria masinii nu mai porneste puteti sa folositi doua tablete de aspirina pe care sa le puneti in interiorul acesteia. Acidul acetilsalicilic din compozitia aspirinii se combina cu acidul sulfuric din baterie si produce o ultima incarcare care va va permite sa ajungeti pana la cel mai apropiat service auto.

foto: pastile, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.