Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Parintele Arsenie Boca

Atata vreme cat toti imparatii lumii nu vor fi de prisos, vom inapoia banii insemnati cu numele lor

Parintelui Arsenie Boca oamenii ii spun „ultimul sfant al romanilor”. Numele sau este inconjurat de povesti despre minuni si fapte incredibile. parintele arsenie boca

El s-a nascut in 1910, intr-o gospodarie de oameni obisnuiti din Hunedoara. Numele primit la botez a fost Zian. Mai tarziu, la terminarea liceului Avram Iancu din Brad, seful de promotie Zian a plantat in curte un gorun care i-a primit numele si exista inca si azi.

El este hirotonit in 1929 si primeste numele Arsenie. Acesta se talmaceste in greaca prin „cel plin de barbatie”.

Adevar

O, Adevar, care Dumnezeu esti, fa sa fiu una cu tine intr-o dragoste vesnica. In Tine salasluieste tot ceea ce doresc, tot ceea ce vreau. Toti invatatii sa taca, toata faptura sa amuteasca in fata Ta, graieste-mi numai Tu.

Bani

Atata vreme cat toti imparatii lumii nu vor fi de prisos, vom inapoia banii insemnati cu numele lor; atata vreme cat toti oamenii nu vor fi asemenea ingerilor, neamul nostru trebuie sa se inmulteasca.

Citește și:

Credinta

Toti suntem condamnati la moarte si mai nimeni nu crede ca va muri; vorbesc de o credinta care sa-ti transforme viata din vederea mortii, in vederea vietii. Toti suntem chemati la Viata si mai nimeni nu traieste viata aceasta dupa aceea la care suntem chemati. Traim omorand aceasta chemare.

Dumnezeu

In fiecare ins e sadita o intentie a lui Dumnezeu, care prin om trebuie sa devina creatie.

Exploatare

Sa cerem prieteni adevarati, care constituie cea de a doua jumatate a noastra. Ei ne completeaza atunci cand sunt sinceri, credinciosi iar nu lingusitori, exploatatori ai pasiunilor noastre.

Fata

Domnul Hristos a fost rastignit cu spatele pe crucea materiala si cu fata pe crucea spirituala.

Grija

Grija omului de Dumnezeu simplifica grija omului de om.

Inima

Inima omului are trei compartimente: primul este Cunoasterea, ca o conditie esentiala a realitatii lumii de dincolo; al doilea - Iubirea - necesara sfintirii si curatirii omului si al treilea - Vointa necesara Desavarsirii omului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.