Setari Cookie-uri

Pasta de dinti: 15 utilizari surprinzatoare

Pasta de dinti este o nestemata in casa noastra. Trebuie doar sa stim sa o folosim inteligent.

Pasta de dinti se gaseste in orice gospodarie si este la indemana oricui. Pe langa utilizarile obisnuite pe care pasta de dinti le are, noi am gasit cateva uimitoare care cu siguranta te vor surprinde si pe tine.

Hai sa vedem despre ce este vorba.

foto: pasta de dinti, Shutterstock

1. Curata ecranul telefoanelor mobile

Nu toata lumea foloseste folie de protectie pe ecranele telefonelor mobile si acestea ajung sa se zgarie destul de rau intr-un timp foarte scurt. Putina pasta de dinti poate rezolva aceasta problema. Este nevoie de o singura picatura pe care sa o intinzi bine cu ajutorul degetelor. Sterge apoi excesul cu o carpa uscata si lasa telefonul cateva minute fara sa il folosesti.

Citeste si Uleiul de masline: 15 utilizari surprinzatoare

2. Vindeca intepaturile insectelor

Pentru ca insectele au inceput de ceva timp sa isi faca de cap si sa ne faca zile fripte prin intermediul intepaturilor neplacute, noi avem un sfat pentru tine care cu siguranta o sa iti fie de folos. Incearca sa nu te scarpini ca sa faci rana mai mare si aplica o picatura de pasta de dinti masand usor zona iritata. Mentolul din pasta de dinti va calma senzatia de mancarime si va cicatriza iritatia.

Citește și:

3. Pasta de dinti curata unghiile

Daca obisnuiesti sa ai tot timpul unghiile ingrijite ceea ce este foarte bine, pentru ca pana la urma mainile sunt cartea noastra de vizita, acest truc iti va fi de folos. Sa presupunem ca ai ramas fara lac de unghii si ai nevoie de o solutie rapida si la indemana. Freaca un pic unghiile cu putina pasta de dinti si cu o periuta moale. Acestea vor capata un luciu natural si nu vor mai avea culoarea galbuie data de folosirea ojelor colorate.

Citeste si ASPIRINA: 15 utilizari neobisnuite

4. Reda stralucirea unui inel cu diamant

Diamantele sunt atat de pretioase incat nu indraznim sa ne atingem de ele si abia daca avem curajul sa le purtam. Putina pasta de dinti si o periuta mai veche de dinti pe care nu o mai folosesti te vor ajuta sa redai stralucirea initiala a inelului daca freci usor si apoi clatesti cu apa.

5. Curata obiectele de otel din baie si bucatarie

Picaturile de apa lasa urme inestetice pe robinetul de la baie si cel de la bucatarie, iar de cele mai multe ori ajung sa se pateze. Cu ajutorul pastei de dinti reusesti sa le redai stralucirea si sa elimini petele formate in timp.

Citește și:

Citese si 15 Intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

6. Pasta de dinti vindeca arsurile superficiale

Arsurile usoare care nu presupun rani deschise se pot trata rapid cu pasta de dinti. Aplica putina pasta de dinti imediat ce s-a creat leziunea si maseaza usor pana ce intra un pic in piele. Pasta de dinti grabeste vindecarea si reduce senzatia de usturime.

7. Indeparteaza guma din par

Uita de traditionala metoda cu ulei de bucatarie si evita imbaxirea parului daca ai avut ghinionul sa iti ajunga o guma de mestecat in par. Aceasta se indeparteaza foarte usor cu ajutorul pastei de dinti. Acopera guma de mestecat cu pasta de dinti si lasa cateva minute sa actioneze dupa care indeparteaza usor.

Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

8. Inlocuieste gelul de curatat fata

Pasta de dinti are un efect de uscare benefic pentru tenul gras. Daca inca nu ai gasit un gel de curatare pentru ten care sa iti satisfaca nevoile poti apela cu incredere la pasta de dinti si un pic de apa. Aplica apoi o crema usor hidratanta.

Citește și:

9. Pasta de dinti curata petele de creion de pe pereti

Una dintre placerile celor mici este aceea de a desena cu creioanle pe pereti si spun asta din proprie experienta pentru ca si eu dezvoltasem o pasiune pentru aceasta activitate. Pasta de dinti reuseste cu spor sa indeparteze aceste pete si sa readuca peretii la culoarea initiala. Pasta de dinti se aplica direct pe locul care trebuie curatat si se lasa 24 de ore sa actioneze dupa care se indeparteaza cu o carpa moale.

Citeste si 15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

10. Elimina zgarieturile de pe CD-uri si DVD-uri

Cu siguranta ai un CD sau un DVD preferat si are cateva zgarieturi drept pentru care nu poti sa il mai folosesti si te gandesti sa il arunci. Pasta de dinti te ajuta sa iti pastrezi CD-ul preferat si sa il utilizezi in continuare. Putina pasta de dinti intinsa din interior spre exterior cu miscari circulare rezolva problema. Sterge surplusul cu o carpa moale.

Citește și:

11. Elimina zgarieturile de pe hainele de piele

Hainele de piele sunt foarte scumpe si adesea reusim sa le zgariem foarte repede astfel incat sa necesite reconditionare. Cu ajutorul pastei de dinti putem indeparta aceste zgarieturi superficiale. Intinde pasta de dinti pe zonele afetate si sterge cu o carpa moale.

Citeste si 20 de Utilizari surprinzatoare ale otetului

12. Pasta de dinti curata usile dusului

Usile dusului sunt extrem de pretentioase si ar trebui sa le curatam de fiecare data cand facem dus pentru a le pastra curate si stralucitoare. Sterge usile dusului cu ajutorul pastei de dinti prin miscari circulare. Totul va straluci din nou.

13. Dezabureste oglinda

Oglinda din baie se abureste de fiecare data cand faci dus sau o baie relaxanta. Sterge oglinda inainte de acest lucru cu un pic de pasta de dinti impiedicand astfel aburirea ei.

Citește și:

Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

14. Curata incaltamintea

Si aici este vorba despre incaltamintea din piele in special cea alba care se pateaza si capata un aspect inestetic. Pasta de dinti readuce incaltamintea la ablul initial.

15. Pasta de dinti indeparteaza petele de cerneala si de ruj de pe haine

De cate ori nu s-a intamplat ca in anii de scoala sa iti curga stiloul pe camasa preferata? De cate ori nu ti s-a intamplat acum sa iti murdaresti hainele de ruj? Sunt pete dificile si aproape imposibil de scos. Pasta de dinti vine in ajutorul tau si elimina aceste pete. Aplica pasta de dinti direct pe pata si freaca bine obiectul vestimentar. Clateste cu apa si haina este ca noua.

Citeste si 15 Utilizari neasteptate ale cojilor de ou

foto prima pagina: set de ingrijire orala, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.