Setari Cookie-uri

Lacul de unghii: 15 utilizari neasteptate

Afla ce poti face cu un simplu lac de unghii si ce intrebuintari neasteptate am descoperit!

Daca pana acum foloseai lacul de unghii doar pentru a avea o manichiura ingrijita si aranjata in fiecare zi, este timpul sa afli ca acest mic accesoriu de infrumusetare mai are si alte intrebuintari ceva mai neobisnuite.

foto: lac de unghii si pensule, Shutterstock

1. Lacul de unghii fixeaza pietricelele bijuteriilor

Daca vrei sa iti protejezi bijuteriile cu pietricele si sa nu cada prea repede, apeleaza cu incredere la un lac de unghii transparent. Aplicat intr-un singur strat, acesta va proteja bijuteriile si le va pastra stralucirea pentru mai mult timp.

2. Impiedica ruperea dresurilor cu firul tras

Daca ti se intampla sa ti se duca firul dresurilor si ai descoperit asta atat de repede incat sa nu fie vizibil, ia repede un lac de unghii transparent si aplica exact in locurile in care se duce firul dresului. Acest lucru va impiedica deteriorarea dresurilor.

Citește și:

Citeste si Pasta de dinti: 15 utilizari surprinzatoare

3. Coloreaza cheile

Daca ai prea multe chei si nu reusesti niciodata sa o nimeresti pe cea de care ai nevoie, coloreaza partea de sus cu ajutorul lacurilor de unghii colorate. Iti va fi mult mai usor sa le identifici.

4. Lacul de unghii te ajuta sa lipesti plicurile

Daca nu vrei sa folosesti traditionala metoda in care cel mai bun adeziv era propria saliva, lacul de unghii este un inlocuitor excelent.

Citeste si Uleiul de masline: 15 Utilizari surprinzatoare

5. Indeparteaza negii

Negii sunt foarte inestetici mai ales cand sunt in locuri vizibile si sunt si foarte greu de indepartat. Daca il acoperi cu lac de unghii transparent ar trebui sa dispara intr-o saptamana si sa te fereasca de infectii.

6. Acopera zgarieturile de pe masini

Se intampla adesea sa iti gasesti masina zgariata in parcare sau sa reusesti chiar tu sa faci acest lucru din neatentie. Ia un lac de unghii in culoarea masinii tale si acopera zgarieturile.

Citește și:

7. Lacul de unghii ajuta persoanele care lesina

Le ajuta sa isi revina mult mai repede daca simt mirosul lacului de unghii si inhaleaza vaporii emisi.

Citeste si Aspirina: 15 utilizari neobisnuite

8. Netezeste umerasele

Umerasele vechi de lemn sunt foarte frumoase si foarte rezistente insa in timp se pot deteriora si ne pot agata hainele. Pentru a evita acest lucru ne putem folosi fara nicio problema de un lac de unghii in zonele cu probleme.

9. Impiedica ruginirea metalului

Si aici ma refer la recipientele de metal din baie si bucatarie unde adesea sunt aburi si umezeala persista. Pentru a impiedica ruginirea tubului de fixativ sau a altor astfel de lucruri poti apela la un strat de lac de unghii transparent aplicat pe fundul acestor recipiente si problema este rezolvata.

Citeste si 15 intrebuintari surprinzatoare ale cafelei

Citește și:

10. Intareste un nod

Croitoria nu este pentru oricine, dar poti sa te folosesti de cateva trucuri ca sa pari o croitoreasa desavarsita. De exemplu: ca sa intaresti un nod si sa fii sigura ca nu se mai desface, aplica un pic de lac de unghii transparent peste el.

11. Lacul de unghii impiedica deteriorarea placutelor de lemn

Daca esti o persoana foarte organizata si ai tendinta de a pune placute in loc de etichete le poti acoperi cu un strat mai gros de lac de unghii pentru a evita deteriorarea acestora.

Citeste si 20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

12. Indeparteaza zgarieturile de pe podea

Si aici ma refer la podeaua din lemn care se zgarie in momentul in care sare stratul de lac protector sau in momentul in care nu suntem atenti. Totul se rezolva cu un lac de unghii transparent aplicat pe zgarietura.

13. Repara un colt de oglinda spart

Daca ai o oglinda care s-a ciobit si vrei sa fii sigura ca nu se sparge mai rau, aplica in locul respectiv un lac de unghii transparent.

Citește și:

Citeste si 15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

14. Lacul de unghii vindeca intepaturile tantarilor

Daca esti un magnet pentru tantari ar fi bine sa ai un lac de unghii transparent la indemana. Acopera fiecare intepatura cu o picatura de lac de unghii si senzatia de mancarime va disparea imediat si se vor vindeca mult mai repede.

15. Previne desirarea materialelor textile

Se intampla adesea ca atunci cand cumparam material textil sa se desire din cauza taieturilor sau a materialului propriu zis. Un pic de lac de unghii transparent aplicat la capete ne ajuta sa evitam astfel de neplaceri.

Citese pe Kudika:

20 de Intrebuintari surprinzatoare ale otetului

15 Utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

foto prima pagina: lacuri de unghii colorate, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.