Setari Cookie-uri

Romania, bijuteria Europei: 10 locuri pe care trebuie sa le vezi

Gradina pictata de mana lui Dumnezeu

Batranilor le place sa spuna despre tara noastra ca e gradina Maicii Domnului. In ciuda tuturor lucrurilor urate care ne inconjoara, la o privire mai atenta, vei descoperi ca au dreptate.

De cele mai multe ori, uitam ca traim intr-o tara unica si recunoascuta pe plan international pentru frumusetea peisajelor naturale si pentru colturile de lume desprinse parca din taramuri fantastice, nepangarite inca.

Printre alte minuni ale tarii noastre se numara cel mai tanar pamant din Europa si Sarmizegetusa, denumita uneori Stonehenge al Balcanilor.

Pentru a descoperi sau redescoperi toate aceste tinuturi de poveste, trebuie sa fim mai mult decat turisti. Nu poti simti pulsul unei culturi si ritmul biodiversitatii dintr-o camera confortabila de hotel. Ca sa ne intelegem pe deplin tara, trebuie sa fim calatori cu sacul in spate si cu ochii plini de vise.

Citește și:

Transfagarasan transfagarasan

foto shutterstock Transfagarasan

Drumul din nori se intinde pe 151 km, dintre care 90 au fost construiti din ordinul lui Ceausescu intre 1970 si 1974. Acesta se desfasoara peste cel mai inalt lant muntos din tara si ajunge la altitudinea de 2042 metri.

In 2012, Top Gear a declarat Transfagarasanul cel mai bun drum din lume. Si pe buna dreptate.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.