Setari Cookie-uri

Ceaiul verde: 15 utilizari surprinzatoare

Afla ce beneficii surprinzatoare are ceaiul verde si cum te pot ajuta!

Ceaiul verde este cunoscut pentru continutul ridicat de antioxidanti si pentru beneficiile pe care le aduce organismului in timpul unui program de detoxifiere. Pe langa aceste principale beneficii pe care le are asupra organismului, ceaiul verde mai are si alte intrebuintari la care probabil nu te-ai fi asteptat.

foto: ceai verde, Shutterstock

1. Ceaiul verde lupta impotriva alergiilor

Conform cercetatorilor japonezi, consumul regulat de ceai verde reduce producerea de histamine si imunoglobulina E ceea ce impiedica declansarea alergiilor.

2. Ajuta la scaderea colesterolului marit

Ceaiul verde este cunoscut pentru reducerea colesterolului rau din sange si in acelasi timp creste productia naturala de colesterol bun al organismului.

3. Te ajuta sa iti tii greutatea sub control

Ceaiul verde este cunoscut ca bautura permisa in curele de detoxifiere si in dietele de slabit fiind chiar indicat un consum cat mai mare de ceai verde. Un consum moderat de ceai verde ajuta la accelerarea metabolismului si ajuta la arderea grasimilor datorita continutului ridicat de antioxidanti.

Citește și:

Citeste si TURMERICUL: Ingredientul cu peste 500 de utilizari in sanatate si frumusete

4. Ceaiul verde reduce sangerarea

Taninurile continute in ceaiul verde au efect astringent si ajuta la coagularea sangelui reducand astfel sangerarea. Un pliculet de ceai verde tinut pentru un minut in apa fierbinte se lasa la racit si apoi se aplica pe rana pana cand sangerarea se opreste.

5. Trateaza arsurile solare

Studiile de specialitate arata ca atunci cand ceaiul verde este aplicat direct pe piele aceasta apara pielea de arsurile solare si de aparitia cancerului de piele. De asemenea, un consum constant de ceai verde cu cateva saptamani inainte de expunerea la soare poate proteja pielea de arsuri solare.

6. Reduce ridurile de expresie

Continutul ridicat de antioxidanti previne incetarea producerii de colagen natural. Poti apela cu incredere la cremele de fata si alte produse cosmetice care contin extract de ceai verde.

Citește și:

Citeste si Lacul de unghii: 15 utilizari neasteptate

7. Ceaiul verde este benefic impotriva acneei

Cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatoare, anti-bacteriene si anti-fungice, ceaiul verde lupta cu succes impotriva acneeei severe lasand pielea curata.

8. Inlocuieste deodorantul

Se prepara o apa concentrata de ceai verde care se lasa la racit si apoi se aplica in zona subratului evitand astfel tranpiratia excesiva si mirosul neplacut.

9. Previne pierderea memoriei

Un consum potrivit de ceai verde impiedica uzura memoriei prelungind astfel durata de viata a neuronilor si a puterii de concentrare.

Citeste si Lamaia: 15 utilizari surprinzatoare

10. Ceaiul verde previne aparitia celulelor canceroase

Si aici este vorba tot despre continutul ridicat de antioxidanti care ne ajuta sa eliminam toxinele din corp evitand astfel aparitia celulelor canceroase.

Citește și:

11. Trateaza depresiile

Tanina este un aminoacid natural ce se regaseste in ceaiul verde fiind cunoscut pentru starea de relaxare si liniste pe care o ofera atunci cand consumam ceai verde.

12. Eficient in curatarea covoarelor

Frunzele de ceai verde sunt foarte eficiente pentru curatarea covoarelor si indepartarea prafului existent in acestea. Se ia o mana de frunze de ceai verde un pic umede si se freaca covoarele timp de cateva minute.

Citeste si ASPIRINA: 15 utilizari neobisnuite

13. Elimina mirosul neplacut din frigider

Uneori lucrurile din frigider incep sa miroasa neplacut, moment in care incepem sa aruncam totul, sa spalam frigiderul si sa o luam de la capat de fiecare data cand se intampla asta. Pentru a elimina rapid mirosurile neplacute ia cateva frunze de ceai verde si pune-le intr-un saculet pe care sa il asezi in frigider. Mirosurile neplacute dispar ca prin minune.

Citește și:

14. Constituie un excelent scrub facial

Ai nevoie de ceai verde concentrat si zahar brun din care sa prepari un scrub pentru ten. Va lasa pielea catifelata si luminoasa pregatita sa lupte impotriva ridurilor fine de expresie.

15. Reduce cearcanele si pungile de sub ochi

Noptile pierdute, stresul, oboseala, retentia de apa si multi alti factori determina aparitia cearcanelor si a pungilor de sub ochi. Ia doua pliculete de ceai verde si umezeste-le in apa rece. Aplica pe ochi si mentine 10 minute, timp in care stai intinsa in pat. Pungile de sub ochi se retrag si cearcanele dispar ca prin minune lasandu-ti privirea luminoasa si ochii stralucitori.

Citeste si Uleiul de masline: 15 utilizari surprinzatoare

foto prima pagina: ceai verde, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.