Setari Cookie-uri

Secretele magiei: Cele 8 sabaturi ale vrajitoarelor

Descopera sarbatorile si misterele din lumea ezoterica

Cele 8 sarbatori mari ale vrajitoarelor isi au originile in negurile timpurilor iar in lumea moderna au devenit baza religiei wicca. Fiecare dintre acestea are o incarcatura energetica speciala si marcheaza nu doar momente astronomice ci si ciclul anotimpurilor sau al muncilor agrare.

1. Samhain – 31 octombrie, Sabatul Mortilor

In aceasta noapte, se crede ca bariera dintre lumea celor vii si lumea celor morti cade iar psiritele cutreiera lumea. Unii cauta sa ii revada pe cei dragi in timp ce altii, cu intentii vindicative, isi cauta dreptatea pe care nu au primit-o in timpul vietii.

Chiar daca sunt infricosator, pentru practicantii de magie este prilejul de a-si onora apropiatii care au trecut in nefiinta si pentru a le arata ca nu i-au uitat.

sabaturile vrajitoarelor

foto shutterstock roata anului

In timpul ritualurilor, se folosesc lumanari albe care simbolizeaza purificarea spirituala si trecerea in lumea de dincolo. Uneori, alaturi de cele albe, se utilizeaza si lumanari albastre atunci cand este onorat un spirit care nu si-a gasit inca linistea deoarece se crede ca ajuta la vindecarea acestuia si ii arata drumul catre pace.

Citește și:

2. Yule – Solstitiul de iarna

Semnificatia acestei sarbatori este renasterea zeului, si implicit al naturii. Aceasta este cea mai scurta zi a anului insa, in acelasi timp, dupa Solstitiu de iarna, puterea Soarelui incepe sa creasca.

O parte dintre traditiile crestine sunt bazate pe obiceiurile care sarbatoresc triumful luminii asupra intunericului si au fost descoperite vestigii arheologice care dovedesc marcarea acestui moment de mii de ani, in toata emisfera nordica.


3. Imbolc – 2-3 februarie, Sarbatoarea zeitei Geea

Sarbatoarea zeitei-pamant incepe in zorii zilei de 2 februarie si se termina la rasaritul zilei de 3. Ceremoniile au loc in mod traditional in munti, pentru a construi o conexiune intre om si pamant. Atunci cand acest lucru nu este posibil, pe altarul unde este celebrata Geea se aduce o mana de pamant.
Zeita Geea simbolizeaza Natura si grija pe care oamenii trebuie sa o arate pentru aceasta.

Citește și:

Mama Natura este cea care hraneste, ingrijeste si protejeaza insa daca nu este respectata si onorata, poate fi distructiva. De altfel, aceasta era modalitatea prin care oamenii din antichitate interpretau deastrele naturale.

Daca de Yule se sarbatoreste aspectul masculin al energiei divine, in timpul acestui sabat se preamareste latura feminina si puterea da a da viata.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.