Setari Cookie-uri

MIEREA: 15 utilizari surprinzatoare

Stiai ca mierea are si alte utilizari decat cele stiute pana acum de noi? Iata cateva dintre cele mai interesante.

Mierea mai este cunoscuta si drept alimentul care nu se strica niciodata si alimentul cu numeroase beneficii pentru sanatate. Cei mai multi dintre noi il utilizeaza drept indulcitor si inlocuitor de zahar.

Mai este cunoscut si drept un remediu folosit impotriva racelii si al durerilor in gat. Mierea are si alte intrebuintari nedescoperite sau neexploatate inca la capacitatea lor maxima.

foto: borcanase de miere, Shutterstock

1. Mierea indeparteaza parazitii

Atunci cand calatoresti in tarile straine mai putin civilizate, sau cand vrei sa ai o vacanta exotica te alegi adesea cu paraziti care nu sunt tocmai cea mai fumoasa amintire din vacanta. Daca vrei sa nu ai aceasta problema prepara un mix din miere, apa si otet de mere pe care sa il bei pana cand parazitul dispare.

2. Trateaza mahmureala

In locul aspirinei luata inainte sa dormi sau a pastilelor cu ibuprofen de a doua zi pentru a estompa durerea de cap dupa o noapte epica, mananca o felie de paine prajita cu miere sau pune o lingurita de miere in ceai. Datorita fructozei regasita in miere, alcoolul este eliminat mult mai repede din organism.

Citește și:

Citeste si Sarea: 15 utilizari neobisnuite

3. Iti ofera un plus de energie

Daca simti ca ai o stare vegetativa din care nu pari sa iesi prea curand si ai baut deja prea multa cafea, fa-ti un ceai si adauga o lingurita de miere naturala. Energia ta va fi din nou la cote maxime.

4. Mierea te ajuta sa scapi de kilogramele in plus

Ca sa fiu mai explicita, mierea este un inlocuitor perfect al zaharului care in acelasi timp stimuleaza metabolismul si il face sa fie mult mai activ grabind astfel ritmul de slabire.

5. Rasfat pentru tenul tau

Daca ai nevoie de un exfoliant usor care sa nu iti lezeze pielea sensibila apeleaza cu incredere la mierea naturala pe care sa o amesteci cu zeama de la o lamaie. Aplica pe tenul curat si lasa sa actioneze 30 de minute dupa care clateste cu apa calda. Tenul tau va straluci de frumusete.

Citeste si Lamaia: 15 utilizari surprinzatoare

Citește și:

6. Catifeleaza buzele

Daca ai buzele crapate si niciun balsam nu da rezultate urmeaza un tratament de cateva zile in care sa aplici miere direct pe buze. In cateva zile buzele tale vor fi incredibil de catifelate, numai bune de sarutat.

Citeste si Lacul de unghii: 15 utilizari neasteptate

7. Mierea te ajuta sa dormi mai bine

Daca ai problem cu somnul si simti ca nu poti sa te odihnesti suficient nu este cazul sa apelezi inca la pastille. Incearca mai intai sa mananci o lingura de miere cu un pic de sare inainte de somn si vei vedea imediat diferenta.

8. Trateaza eficient alergiile sezoniere

Primavera este sezonul alergiilor care ne dau batai de cap si ne obosesc ingrozitor. Daca nu esti adepta tratamentelor medicamentoase apeleaza cu incredere la un tratament natural ce consta in consumarea unei lingurite de miere naturala in fiecare dimineata pe toata perioada alergiilor.

Citește și:

Citeste si TURMERICUL: ingredientul cu peste 500 de utilizari in sanatate si frumusete

9. Vindeca rapid arsurile

Se intampla adesea sa te alegi cu arsuri in urma unei sesiuni de gatit sau atunci cand vrei sa iti aranjezi parul cu placa si nu stii ce sa faci ca sa nu te alegi cu o arsura urata si cu o cicatrice inestetica. Aplica putina miere pe locul afectat si senzatia de usturime va trece imediat.

Citeste si 15 utilizari neasteptate ale bicarbonatului de sodiu

10. Eficienta impotriva atacurilor de panica

Atunci cand simti ca esti pe cale sa faci un atac de panica pregateste rapid un ceai de levantica sau de tei in care sa adaugi o lingurita de miere. Acest amestec te va calma imediat si iti va induce o stare de relaxare.

11. Mierea este fabuloasa pentru parul tau

Pentru ca ne place sa aratam mereu bine, sa ne coafam parul, sa il vopsim, sa il indreptam, sa il prindem si sa ii aplicam tot felul de tratamente care nu fac altceva decat sa il deterioreze, este imperios necesar sa ii oferim si cateva clipe de rasfat. Adauga o lingura de miere in apa calda si clateste parul cu acest amestec. Va capata o stralucire naturala si va fi catifelat la atingere.

Citește și:

12. Antiseptic pentru zgarieturi si taieturi

Datorita numeroaselor particularitati antimicrobiene, mierea este folosita drept antiseptic pentru zgarieturi si taieturi superficiale la nivelul pielii.

Citeste si 20 de utilizari surprinzatoare ale otetului

13. Se foloseste la conservarea fructelor

Din cate am inteles, gemul si dulceata nu mai sunt la moda, plus ca nimeni nu mai are rabdare sa le pregateasca pentru iarna. O metoda mult mai simpla este realizarea unui mix din zece parti apa si una de miere care se toarna peste fructele proaspete.

14. Mierea te ajuta sa te relaxezi

Si cand spun asta ma refer la o baie lunga in care sa uiti sa mai iesi din cada. Adauga cateva linguri de miere in apa pentru baie si vei avea parte de clipe de rasfat.

15. Poate fi folosita in locul cremei pentru coate si calcaie

Coatele, genunchii si calcaiele sunt cele mai uscate zone ale corpului si au nevoie de ingrijire speciala. Aplica un pic de miere dupa ce ai facut dus si lasa sa actioneze timp de 30 de minute dupa care clateste.

Citește și:

Citeste pe Kudika:

15 Intrebuintari neobisnuite ale ceaiului

20 de Intrebuintari neobisnuite ale uleiului de cocos

Uleiul de masline: 15 utilizari surprinzatoare

foto prima pagina: miere in borcan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.