Setari Cookie-uri

Bananele: 15 utilizari neobisnuite

Scapa de acnee cu ajutorul bananelor si descopera o multime de alte utilizari mai putin obisnuite ale acestor delicioase fructe.

Gustoasele fructe au nenumarate intrebunitari atat pentru sanatate cat si pentru frumusete, dar cele mai spectaculoase intrebuintari sunt cele la care te-ai fi gandit cel mai putin.

foto: banane, Shutterstock

1. Bananele repara parul deteriorat

Parul nostru trece prin diferite tratamente chimice, termice sau de alta natura fiecare dintre ele avand un grad de agresivitate din ce in ce mai mare ceea ce duce la o deteriorare rapida a firului de par. Reteta este mai mult decat simpla: ai nevoie de 2-3 banane foarte coapte pe care sa le zdrobesti pana cand se formeaza o pasta omogena pe care o aplici pe par si lasi sa actioneze timp de 15 minute dupa care te speli bine cu sampon.

2. Previn aparitia ridurilor

Ai nevoie de o banana mica, doua linguri de smantana proaspata si grasa, o lingura de miere de albine si o lingura de fainza de ovaz. Toate aceste ingrediente se amesteca pana cand se obtine o pasta omogena. Se intinde bine pe fata si se lasa la actionat 30 de minute dupa care se clateste cu apa calda. Masca se aplica de trei ori pe saptamana.

Citește și:

Citeste si SAREA: 15 utilizari neobisnuite

3. Ajuta la fertilizarea plantelor

Bananele le putem manca linistite pentru ca au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre, insa cojile bananelor sunt foarte bune fertilizatoare pentru plantele de gradina asa ca nu le mai arunca la cosul de gunoi.

4. Bananele vindeca intepaturile insectelor

Zona afectata se maseaza usor cu partea interioara a unei coji de banana. Senzatia de mancarime dispare imediat, iar roseate se diminueaza grabind vindecarea completa.

5. Exfoliaza pielea

Se prepara un scrub din banane foarte coapte si zahar brut. Se poate aplica si pe fata dar se maseaza usor pentru a nu leza pielea. Acest procedeu se repeta de doua ori pe saptamana.

Citeste si MIEREA: 15 utilizari surprinzatoare

6. Atrag pasarile si fluturii

Daca stai la curte si ai vrea sa ia curtea plina de fluturi si pasarele ciripitoare asaza strategic cateva coji de banana prin curte. Acestea vor atrage gingasele vietati si le vor aduce la tine in curte.

Citește și:

    7. Bananele redau stralucirea bijuteriilor din argint

    Cojile de banana fac minuni pentru bijuteriile din argint si le radau stralucirea daca frecam o coaja de banana pe suprafata bijuteriilor stergand apoi cu un prosop din bumbac.

    8. Curata incaltamintea din piele

    Ne referim aici la cojile de banana pe care le putem folosi la curatarea incaltamintei din piele. Se ia o coaja de banana si se freaca incaltamintea dupa care se sterge cu un servetel pentru a indeparta excesul.

    Citeste si Pasta de dinti: 15 utilizari surprinzatoare

    9. Ajuta la albirea dintilor

    Tot cojile bananelor ne vor fi de folos si acum. Se freaca o coaja de banana cu partea interioara pe dinti timp de cateva minute. Procedeul se repeta de cate ori este nevoie.

    10. Bananele stopeaza caderea parului

    Ai nevoie de cateva banana coapte pe care sa le pasezi foarte bine si sa le amesteci cu un iaurt natural. Aplica pasta obtinuta pe intreaga suprafata a scalpului si lasa sa se usuce. Clateste cu apa rece.

    11. Fragezesc carnea

    Carnea preparata la gratar se poate usca foarte repede si esti nevoita adesea sa o arunci pentru ca nu o mai poti manca. Data viitoare acopera carnea cu cateva coji de banana si va capata un gust deosbit.

    Citeste si Lacul de unghii: 15 utilizari neasteptate

    12. Trateaza acneea

    Cateva coji de banana pe care sa le masezi uror pe zonele afectate. Acest procedeu va ajuta la vindecarea rapida a acestei afectiuni.

    13. Bananele ajuta la vindecarea hemoroizilor

    Daca ai problem cu hemoroizii apeleaza cu incredere la tratamentul cu ajutorul cojilor de banana. Procedeul este acelasi ca in cazul acneei.

    14. Au efect antidepresiv

    Studii recente au demonstrat ca daca fierbem cojile bananelor si bem apa obtinuta ne putem tine departe de neplacutele stari depresive.

    Citeste si Lamaia: 15 utilizari surprinzatoare

    15. Hidrateaza calcaiele crapate

    Cateva banana bine coapte se paseaza si se aplica pasta pe calcaie. Se mentine timp de cateva minute dupa care se clateste cu apa calduta.

    foto prima pagina: banane, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    21 Iulie 2014
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.