Setari Cookie-uri

Laptele: 15 utilizari neobisnuite

Vrei sa scapi de senzatia neplacuta de foame? Bea un pahar de lapte rece inainte de fiecare masa!

1. Laptele inlocuieste demachiantul

Machiajul nostru zilnic este compus din mai multe produse cosmetic si tenul ni se incarca destul de mult. Asa cum trebuie sa facem in fiecare seara, ne demachiem si curatam tenul pentru ca acesta sa respire pe timpul noptii. Putem realiza un demachiant pe baza de lapte ce curata tenul si il hidrateaza in acelasi timp. Se amesteca lapte praf cu un pic de apa calda pana cand obtinem o lotiune cu care ne putem demachia usor.

2. Trateaza mahmureala

Laptele ajuta la hidratarea sistemului si la cresterea nivelului de zahar din sange, lucruri ce ajuta la tratarea senzatiei neplacute de mahmureala.

foto: lapte proaspat, Shutterstock

3. Vindeca arsurile solare

De cele mai multe ori uitam sa ne protejam impotriva razelor ultraviolete atunci cand suntem la soare. Vrem sa obtinem un bronz aramiu cat mai repede posibil asa ca folosim creme si lotiuni cu factor de protectie mic spre inexistent. Din aceasta cauza, ne pricopsim cu ceva arsuri de toata frumusetea. Realizeaza o pasta formata din doua linguri lapte praf, doua pahare de apa si un praf de sare. Aplica pe zonele afectate si te vei simti mult mai bine.

Citește și:

Citeste si Bananele: 15 utilizari neobisnuite

4. Laptele indeparteaza petele de cerneala

Nu stiu voi, dar eu am un obicei inca de cand eram pe bancile scolii: imi patez hainele cu cerneala si nu reusesc sa le mai scot fata. Laptele ajuta in aceasta situatie daca lasi articolul vestimentar la inmuiat in lapte si il speli a doua zi cu detergent si la final balsam.

5. Hidrateaza mainile

Se intampla adesea ca pielea mainilor sa fie mai aspra si sa se usuce mai repede decat restul corpului. Daca nu ai gasit pana acum o crema care sa iti satisfaca nevoile poti utiliza lapte de trei ori pe zi. Maseaza cateva picaturi de lapte pe maini si se va vedea diferenta dupa prima saptamana.

Citeste si MIEREA: 15 utilizari surprinzatoare

6. Hraneste pielea uscata

Pentru rezultate deosebite si rapide poti alege sa faci o baie in lapte o data pe saptamana sau sa il consumi in fiecare zi.

Citește și:

7. Laptele vindeca intepaturile insectelor

Pentru intepaturile insectelor se realizeaza o pasta din lapte praf, apa si un praf de sare. Se aplica pe zonele afectate si putem uita de senzatiile neplacute.

Citeste si SAREA: 15 utilizari neobisnuite

8. Inlocuieste crema dupa ras

Pielea barbatilor este de asemenea sensibila si se irita adesea de la rasul prea des. Se amesteca lapte praf cu apa pana ce se obtine o pasta lejera ce se aplica pe fata. Aceasta pasta va hidrata in profunzime lasand pielea fina si catifelata.

9. Scade apetitul pentru mancare

Daca vrei sa iti diminuezi apetitul pentru mancare consuma un pahar de lapte rece cu 15 minute inainte de a lua masa. Datorita continutului de proteine, vei avea senzatia de saturare si nu vei simti nevoia sa mai mananci atat de mult.

10. Hidrateaza pielea

Laptele poate fi utilizat si in prepararea mastilor faciale home-made cu ajutorul altor ingrediente naturale. Laptele ajuta la hidratarea intensiva a tenului lasand-ul neted si catifelat.

Citește și:

Citeste si Ceaiul verde: 15 utilizari surprinzatoare

11. Reda stralucirea tacamurilor din argint

Daca tacamurile tale din argint au inceput sa se inegreasca pune-le intr-un castron mare si acopera-le cu lapte. Lasa-le peste noapte si spala-le a doua zi. Acestea vor straluci din nou si vor arata ca noi.

12. Laptele curata incaltamintea din piele

Incaltamintea din piele se sterge si se curata foarte bine cu ajutorul unei carpe inmuiata in lapte.

13. Indeparteaza petele de pe maini

Realizeaza o pasta din fulgi de ovaz si lapte cu care sa freci bine mainile patate de la treaba din gradina. Petele dispar instantaneu si mainile sunt din nou curate.

Citeste si Lamaia: 15 utilizari surprinzatoare

14. Inlocuieste balsamul de par

Dupa ce te speli pe cap cu sampon aplica lapte rece pe intreaga suprafata a firului de par si lasa cateva minute sa actioneze. Clateste apoi cu apa calda iar parul tau va ramane moale si stralucitor.

Citește și:

    15. Repara zgarieturile mobilierului

    Laptele acru functioneaza de minune pentru zgarieturile de pe mobilier. Aplica lapte acru pe mobilierul deteriorat si sterge usor cu o carpa moale.

    Citeste si Pasta de dinti: 15 utilizari surprinzatoare

    foto prima pagina: lapte, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    28 Iulie 2014
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.