Setari Cookie-uri

15 lucruri ciudate despre Luna Plina

Superstitii si mituri legate de astrul noptii

Luna Plina a fost un subiect fascinant pentru oameni inca din antichitate. Inca de pe atunci, ei au incercat sa gaseasca legaturi intre comportamentul uman si fazele lunii. De altfel, cuvantul „lunatic” este derivat de la astrul noptii si desemneaza o persoana cu un comportament bizar.

De luna sunt legate numeroase ritualuri religioase, agrare sau de dragoste care au generat o sumedenie de superstitii. Iata cateva dintre acestea.

1. Se spune ca Luna Plina este un prilej important fie pentru a pune capat definitiv unei relatii, fie pentru a incepe una noua.

2. O alta superstitie despre Luna Plina spune ca trebuie sa eviti cu orice pret certurile in aceasta perioada pentru ca efectele unui conflict se pot simti pe termen lung, daca nu cumva pentru toata viata.

luna plina

foto shutterstock luna plina

3. Un obicei asiatic vechi interzice oamenilor bolnavi sa priveasca Luna Plina pentru ca se poate prelungi durata bolii.

Citește și:

4. In unele tari europene, se spune ca nu e bine sa dormi sub cerul liber atunci cand luna ajunge in faza maxima pentru ca are o influenta negativa asupra somnului si starii de sanatate, in general.

5. In SUA se spune ca daca te uiti peste umarul drept si vezi Luna Plina, este semn de noroc. Daca, intamplator, vezi astrul noptii pe partea stanga, te paste un ghinion mare.

6. Tot in State se crede ca nu e bine sa arati Luna cu degetul pentru ca iti poate atrage o saptmana de ghinion.

7. In cateva zone din Asia se crede ca daca te uti intamplator in sus si vezi Luna Plina incadrata exact intre crengile unui copac, vin vanturi mari din Est care pot compromite recolta.

8. Astrul noptii poate oferi indicii fetelor tinere in ceea ce priveste data nuntii. Daca o fata necasatorita priveste Luna Plina printr-o batista de matase transparenta si imaginea acesteia se dubleaza, mai are de asteptat un an pana se va casatori. Daca nu, ea poate ajunge la altar in scurta vreme.

Citește și:

9. Se spune ca daca in jurul Lunii Pline apare un nimb luminos, e semn ca in 3 zile va ploua. Mai mult de atat, daca aceasta are o culoare rosiatica, urmeaza cateva zile cu vant puternic.

10. Exista o credinta falsa care spunea ca toate femeile din lume aveau menstruatie in timpul Lunii Pline insa lumina electrica si tehnologia au stricat aceasta sincronizare. In mod evident, acest lucru e un mit.

11. Un alt mit spune ca sansele unei femei sa ramana insarcinata cresc daca aceasta face sex in timpul Lunii Pline.

12. Cultivatorii pot obtine o recolta bogata daca insamantarea se face atunci cand astrul noptii ajunge in faza maxima.

13. Despre Luna Plina se crede ca are proprietati curative. Daca ai un neg si sufli de 9 ori peste el intr-o astfel de noapte, acesta se va evapora ca prin magie.

14. Hotul care va incerca sa fure a treia zi dupa Luna Plina, va fi prins cu siguranta.

Citește și:

15. In zonele rurale din Marea Britanie se credea ca Luna este facuta din argint. Atunci cand aveai nevoie de bani, tot ce trebuia sa faci este sa te plimbi noaptea pe Luna Plina cu o moneda in buzunar pe care sa o rasucesti intre degete ca sa se inmulteasca.

foto prima pagina shutterstock cuplu pe luna plina

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.