Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Albert Einstein

Nu poti acuza gravitatia cand dragostea te doboara.

Unul dintre cei mai mari teoreticieni ai zilelor noastre s-a nascut la Ulm, in Germania, intr-o familie de evrei nepracticanti. In mod paradoxal, asupra sa plana suspiciunea de intarziere mintala in copilarie. Din cauza dificultatilor de care s-a lovit in acesti ani, la scoala a devenit retras si incapatanat. Chiar daca nu era favoritul profesorilor, nimeni nu putea nega priceperea lui profunda in ceea ce priveste conceptele matematice si ale fizicii.

El este cel care a formulat teoria relativitatii insa dincolo de acest lucru, Einstein este celebrul si pentru simtul lui fin de observare asupra carcaterului uman si al umorului dulce-amarui din cugetarile sale.
Omul de stiinta s-a stins din viata in 1955. Corpul sau a fost ars iar cenusa a fost imprastiata intr-un rau din New Jersey.

Adevar

Idealurile care mi-au luminat calea si mi-au redat din timp in timp curajul de a infrunta viata cu bucurie, au fost: bunatatea, frumusetea si adevarul.

Citește și:

Amintire

Orice amintire e impregnata de starea de fapt prezenta, asadar de o perspectiva inselatoare.

Arme

Nu stiu cu ce arme va fi luptat cel de-al treilea razboi mondial, dar cu siguranta cel de-al patrulea va fi luptat cu pietre si bate.

Biblioteca

Suntem asemeni unui copil care intra intr-o biblioteca uriasa, cu peretii acoperiti pana in tavan de carti scrise in multe limbi diferite.

Casnicie

Casnicia ii face pe oameni sa se trateze unul pe altul ca niste acte de proprietate, nu ca niste fiinte libere.

Cuvinte

Gandesc foarte rar in cuvinte. Imi trece prin minte cate un gand, si abia dupa aceea caut poate sa-l exprim in cuvinte.

Dragoste

Nu poti acuza gravitatia cand dragostea te doboara.

Dumnezeu

Cred in acel Dumnezeu al lui Spinoza, care se manifesta prin armonia legilor universului, nu intr-unul care se ocupa cu destinele si faptele omenirii.

Citește și:

Emotie

Emotia cea mai magnifica si mai profunda pe care o putem incerca este simtamantul mistic. Acolo se gaseste germenele oricarei stiinte autentice... Cel caruia aceasta emotie ii este straina, care nu mai stie sa se lase atins de admiratie sau tulburat de extaz, este un om mort!

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.