Setari Cookie-uri

Iaurtul: 8+1 utilizari surprinzatoare

Nu te-ai fi asteptat ca un aliment atat de banal sa aiba atat de multe intrebuintari neobisnuite. Descopera si tu cum poti utiliza iaurtul in cele mai surprinzatoare moduri!

1. Iaurtul albeste dintii

Albiea dintilor a inceput sa devina un trend inca de cativa ani buni. De cele mai multe ori acestia capata o nuanta albastruie daca sunt albiti in cabinetele stomatologice pentru ca se exagereaza cu deschiderea nuantei naturale.

Cele mai indicate si mai sanatoase remedii raman tot cele preparate in casa iar iaurtul este un ajutor de nadejde in acest caz. Nu trebuie decat sa freci dinti in fiecare zi cu un pic de iaurt natural si in cateva saptamani vei vedea diferenta.

foto: iaurt natural, Shutterstock

2. Trateaza arsurile solare

Pentru ca vrem sa capatam rapid un bronz perfect avem tendinta de a exagera cu expunerea la soare si de cele mai multe ori ne alegem cu arsuri de toata frumusetea.

Cremele cosmetice care se gasesc pe piata nu sunt tocmai eficiente asa ca cel mai bun tratament ramane traditionalul iaurt natural. Se aplica direct pe zonele afectate, se maseaza si se clateste cu apa rece dupa 20-30 de minute.

Citește și:

Citeste si Bananele: 15 utilizari neobisnuite

3. Scrub natural

Daca ai nevoie de un nou scrub sit e gandesti sa apelezi la o reteta naturala foloseste un amestec de iaurt cu fulgi de ovaz sau cu coaja rasa de citrice. Este unul dintre cele mai bune produse pentru pielea ta si il poti prepara in cateva minute ori de cate ori vrei sa te rasfeti in confortul casei tale.

4. Iaurtul este un excelent balsam pentru par

Unul dintre cele mai simple si mai comune alimente este un adevarat miracol pentru sanatatea firului de par. Iaurtul natural constituie un excelent balsam de par si il poti utiliza cu incredere la fiecare spalare pe cap. Se intinde bine pe toata suprafata firelor de par si se clateste cu apa calduta.

5. Vindeca problemele stomacului

Tuturor ni se intampla ca la un moment dat sa facem alegeri neinspirate atunci cand vine vorba de alimentele pe care le consumam intr-o zi si stomacul nostru sa nu accepte prea bine propunerile noastre simtindu-se "deranjat". Daca nu vrei sa apelezi la medicamente poti trata aceasta problema cu iaurt.

Citește și:

Citeste si MIEREA: 15 utilizari surprinzatoare

6. Curata tenul

Iaurtul face minuni atunci cand vine vorba de problemele tenului. Hidrateaza in profunzime, indeparteaza petele pigmentare, trateaza cearcanele si ofera luminozitate tenului stimuland in acelasi timp productia proprie de colagen natural.

7. Inlocuieste crema de maini

Amesteca un paharel de iaurt cu o lingura de miere si aplica amestecul pe maini. Mentine timp de 10-15 minute si clateste cu apa calda, mainile tale vor fi vizibil mai hidratate si mai moi la atingere.

Citeste si Laptele: 15 utilizari neobisnuite

8. Iaurtul este bun pentru scalp

Din ce in ce mai multe femei se confrunta cu pierderea firelor de par. Iaurtul natural folosit pentru tratarea acestei probleme va da rezultate in timp. Va reusi sa intareasca firul de par, sa il faca mai moale si mai usor de aranjat.

Citește și:

    9. Indeparteaza mirosul neplacut al picioarelor

    Daca iti mai ramane ceva iaurt pe care nu vrei sa il mai mananci poti sa il amesteci cu cateva nuci macinate, coaja de lamaie rasa si sa aplici pasta obtinuta pe picioare. Mentine timp de cateva minute si clateste cu apa calda. Picioarele tale vor fi instant mai catifelate, iar in timp poti uita de mirosul neplacut.

    Citeste si Lamaia: 15 utilizari surprinzatoare

    foto prima pagina: iaurt, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    5 August 2014
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.