Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai surprinzatoare greseli despre anatomia feminina

Idei gresite in istorie despre corpul femeii

Nu sunt putini la numar barbatii care nu inteleg corect anatomia corpului feminin, oricat de mult l-ar admira iar ca dovada pentru acest lucru stau miturile alimentate de acestia din antichitate pana in perioade surprinzator (si neplacut) de moderne.

1. Puterea magica a menstruatiei

In vremurile noastre, este limpede ca menstruatia nu e nimic altceva decat un proces biologic absolut normal fara de care viata nu s-ar putea perpetua.

In antichitate, insa, ciclul menstrual avea conotatii magice. Se credea ca sangele eliminat astfel este otravitor si poate contamina mancarea sau obiectele atinse de o femeie. Daca un barbat lasa insarcinata o femeie in timpul menstruatiei (in ciuda miturilor, acest lucru este posibil), fatul ar fi fost deformat si intoxicat de sange sau ar fi fost un monstru venit direct din strafundurile iadului.

Citește și:

foto shutterstock grup de femei

Aelius Galenus, unul dintre cei mai cunoscuti chiruri si filosofi din Imperiul Roman credea ca fatul se hraneste cu sangele mamei si de aceea, in perioada de sarcina nu apare menstruatia. Dupa nastere, acesta ar fi fost absorbit de organism si transformat in lapte.

2. Clitorisul e un fel de penis

Aceasta credinta era destul de raspandita in Grecia Antica. Se credea despre clitoris, in special despre cel de dimensiuni mai mari, ca poate intra in erectie si poate fi folosit pentru penetrare.

Inchizitorul Ludovico Maria Sinistrari (1622-1701) credea ca femeile cu libidou crescut si foarte active sexuale isi mareau clitorisul pana cand ajungea intr-adevar la dimensiunile unui penis si se transformau in barbati.

3. Virginitatea combate batranetea

In timpuri stravechi se credea ca somnul alaturi de o virgina poate reda tineretea si vitalitatea celor ajunsi la varste venerabile. Argumentul era ca umezeala si caldura iradiate de corpul fecioarei patrunde in cel al batranului iar organismul intinereste.

Citește și:

Practica era atat de celebra incat in Franta secolului al XVIII-lea existau cateva stabilimente care faceau bani frumosi din culcatul alaturi de virgine.

4. Educatia slabeste uterul

Cel putin, asa credea Edward Clarke in 1873. Din punctul lui de vedere, rolul femeilor pe pamant era perpetuarea speciei. Orice alta activitate, inclusiv educatia formala, le-ar fi impiedicat sa isi implineasca menirea.

Cele care se incapatanau sa invete ar fi fost degenerate si si-ar fi ucis singure ovulele, cu atat mai mult daca ar fi facut acest lucru la menstruatie.

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.