Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Osho

Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior

Liderul spiritual indian Rajneesh Chandra Mohan Jain s-a nascut n 1931 in satul Kuchawada din Madhya Pradesh. In anii ’60, el a traversat tara si a tnut numeroase dscursuri publice iar controversele l-au urmat peste tot. atitudinea sa deschisa fata de sexualitate precum si critica dura adusa unor nume ca Mahata Ghandi i-au atras rapid popularitatea. Desi s-a stins din viata in 1990 din auza unui atac de cord, viziunile sale despre existenta, religie, spiritualitate, adevar si cunoastere sunt inca dezbatute aprins.

Armonie

Renuntati la ideea ca toate lucrurile trebuie sa se potriveasca, renuntati la ideea ca trebuie sa fie o armonie perfecta - pentru ca nu sunt niste idei bune. Daca toate lucrurile ar fi la locul lor, v-ati plictisi unul de celalalt; daca totul este armonios, pierdeti toata esenta relatiei. Este bine ca sunt lucruri care nu se potrivesc.

Citește și:

Curaj

Omul devine cu adevarat om atunci cand isi asuma intreaga raspundere pentru ceea ce este: asta e primul curaj, cel mai mare curaj.

Cuvinte

Cuvintele individ, libertate, capitalism, libertatea de exprimare - sunt numai atat, cuvinte. In spatele ecranului, aceiasi politicieni, aceleasi fete urate, aceleasi minti perfide - cred ca numai oamenii perfizi sunt atrasi de politica. Cel perfid, cel josnic, care stie ca poate sa faca un lucru numai daca are putere. Ai nevoie de putere numai cand faci lucruri rele, altfel iubirea si compasiunea sunt de ajuns.

Dragoste

Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior, in care nimeni nu ia deciziile, in care amandoi partenerii sunt pe deplin constienti de faptul ca sunt diferiti, ca felurile in care abordeaza viata sunt diferite, ca gandesc diferit si totusi - cu toate aceste deosebiri - se iubesc

Citește și:

Eliberare

Non-mentalul este realizare. Non-mentalul este iluminare. Non-mentalul este eliberare.

Filozofie

Mesajul meu nu este o doctrina, o filozofie. Mesajul meu este o alchimie, o stiinta a transformarii, asa ca numai cei care-mi vor permite sa le distrug fiinta ignoranta si limitata pentru a putea renaste spiritual, numai acesti oameni curajosi sa vina sa ma asculte, deoarece pentru ceilalti, ceea ce voi spune eu va fi foarte periculos. Ascultandu-ma, faceti primul pas catre renasterea spirituala. Nu este o filozofie la adapostul careia sa va simtiti mai in siguranta; nu este o doctrina in care sa va gasiti consolarea. Mesajul meu nu este o simpla comunicare verbala. Este mult mai periculos decat atat. Este moarte si renastere spirituala.

Greseli

Faptul ca-i judeci pe altii face ca egoul tau sa creasca. De aceea oamenilor le place sa vorbeasca despre greselile altora – le da sentimentul ca ei sunt corecti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.